Odbojkaški reprezentativac Srbije Neven Majstorović jedan je od onih koji su i te kako shvatali važnost koje obrazovanje ima za profesionalne sportiste. Iz tog razloga upisao je DIF, položio 22 ispita, ali…

– Dobio sam inostrani angažman, usledio je prvo odlazak u Poljsku, potom u Francusku i Rumuniju. Pored aktivnog bavljenja odbojkom u tom trenutku nisam imao mogućnost i da se posvetim studiranju i da ispunjavam sve obaveze koje su na Fakultetu zahtevane od mene. Iz tog razloga moje obrazovanje moralo je da trpi – počinje priču Neven Majstorović.

Međutim…

– Od ove godine u reprezentaciji Srbije kao kondicioni trener radi prof. dr Vladimir Koprivica. On me je upoznao sa specifičnošću programa studiranja za profesionalne sportiste na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, svim pogodnostima i prilagođenosti studija svima koji se aktivno bave sportom. Predložio mi je da se prebacim i završim ono što sam započeo. Prihvatio sam njegov predlog i nema sumnje da je Fakultet za sport pravi izbor za mene. Upoznat sam činjenicom da je veliki broj uspšenih sportista, osvajača brojnih medalja na velikim takmičenjima, na ovom Fakultetu, tako da mi je veoma drago da ćemo sportskim rečnikom rečeno biti u istom timu.

Neven Majstorović izabrao je studijski program Trener u sportu.

– Ideja je da se jednog dana posvetim trenerskom poslu. Kroz igračku kaerijeru sam zaista imao priliku da sarađujem sa vrhunskim trenerima. To iskustvo kao, teorijsko znanje koje ću steći na Fakultetu, kao i sve ono što sam prošao kao odbojkaš predstavljaće dobru osnovu za trenersku karijeru u budućnosti.

Libero našeg nacionalnog tima u reprezentativnom dresu osvojio je bronzu na EP u Poljskoj, a iz Svetske lige ima zlato iz Krakova i srebro iz Rija. Novi izazov u državnom timu predstavljaju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju:

– Već dvadesetak dana se vredno pripremamo. Kvalifikacije počinju 9. avgusta, a rivali su nam Kamerun, Australija i Italija. Neće biti nimalo lako, jer će samo prvoplasirana selekcija direktno obezbediti učešće na Igrama u Japanu.  S obzirom da imamo gorak ukus zbog toga što nismo učesztvovali na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine, ovo kvalifikacije posmatramo kao šansu čitave generacije da se nađemo na najvećoj svetskoj smotri sporta. Svi smo u zrelim godinama, a i rezultati iz prethodnog perioda nam nam daju za pravo da se nadamo najboljem. Ipak, sve to treba pokazati i dokazati na terenu. Jer, samo optimizam neće biti dovoljan, ako ne pružimo svoj maksimum u ovom trenutku.

O saradnji sa profesorom Koprivicom na terenu ima samo reči hvale:

– On je izvanredan stručnjak i zaista nam je izuzetno drago što imamo priliku da radimo sa njim. I, to nije samo moje mišljenje, već svih reprezentativaca. Poseduje ogromno znanje i uveren sam da ćemo pre svega biti maksimalno fizički pripremljeni za sve napore koje nas očekuju, ali i da će nam njegovo iskustvo biti od velike koristi na putu ka krajnjem cilju a to je Tokijo – konstatovao je Majstorović.