Vrhunska sportska karijera može da ide ruku pod ruku sa akademskim obrazovanjem. To je potvrdila Nevena Naumčev, košarkašica Crvene zvezde i reprezentativka Srbije, koja je diplomskim radom „Primena koncepta Six sigma u košarci“ stavila tačku na osnovne studije na studijskom programu Menadžment u sportu.

Mentor doc. dr Željko Turčinović, kao i članovi komisije doc. dr Milan Radaković i doc. dr Ivana Parčina bili su oduševljeni prezentacijom Nevene Naumčev.

Nevena je u svom radu na sjajan način obradila tehniku i metodu koja se primenjuje u poslovnim organizacijama. U pitanju je korišćenje statističkih alata i ovo je prvi rad koji govori o primeni Six sigme u sport. Suština je da se primenom ove metode poboljšavaju performanse ekipe i treneru se daju veća ovlašćenja, a Nevena je sve to prezentovala na pravi način“, istakao je doc. dr Željko Turčinović.

I sama Nevena je bila zadovljna kako je protekla odbrana diplomskog rada.

Postojala je trema u početku, međutim kako je teklo izlaganje, nestala je. Iskreno sve prethodno što sam naučila tokom četiri godine na Fakultetu za sport pomoglo je u izradi ovog rada“, kaže Nevena Naumčev.

Odluka da upiše Fakultet za sport je po mišljenju 23- godišnje devojke rođene u Kragujevcu od početka bio pravi potez.

Mogu slobodno da kažem da je naš Fakultet za sport poseban. Ima mnogo prednosti, a kao najveće bih izdvojila pružanje izuzetnog znanja kroz predavanje i to što je svaki nastavnik maksimalno posvećen svom predmetu i svojim studentima“.

Neveni je posebno značilo razumevanje za njene sportske obaveze.

Saradnja sa profesorima je bila izuzetna i nemam apsolutno nijednu primedbu. Drago mi je što su to ljudi koji razumeju šta znači vrhunski sport i što su mi pomogli da ni sportska karijera, ali ni obrazovanje ne trpe“.

Na ovom stepeniku Naumčev ne želi da stane. Naredni korak je upisivanje master studija na našoj visoko obrazovnoj ustanovi.

To mi je plan. Želim da dopunim svoje znanje iz oblasti koja me zanima. To će mi biti potrebno u razvoju moje karijere kako u sportu, tako i van njega. Cilj mi je da jednog dana svoja znanja stečena ovde primenim u razvoju neke sportske organizacije“.

Na sportskom polju se sve odvija onako kako Nevena želi.

Cilj je da sa Zvezdom osvojim duplu krunu u Srbiji i da u Evrokupu odemo stepenik više u plej of fazi takmičenja. Verujem da je to dostižno“, zaključila je Nevena Naumčev.