Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Mega Bemaxa, španskog Bilbaa i Mornara iz Bara Nikola Rebić diplomirao je na našem Fakultetu na studijskom programu Menadžment u sportu. Rebić je tokom sve četiri godine studija bio stipendista Fakulteta za sport, a diplomski rad odbranio je najvišom ocenom:

– Tema je bila „Sportskim aktivnostima ka inkluzivnijem društvu“. Izabrao sam je u dogovoru sa mentorom, profesorom Draganom Atanasovim – sa ponosom počinje priču Rebić i dodaje:

– Dok sam svojevremeno bio član Crvene zvezde učestvovao sam u Evroliginom projektu koji se zove ONE TEAM i koji je realizovan u saradnji sa Specijalnom olimpijadom. Sve to mi se tada veoma dopalo i kroz taj projekat sam shvatio važnost inkluzije i programa slične vrste za decu koja imaju smetnje u mentalnom razvoju – konstatovao je Rebić.

Po sopstvenom priznanju, obrazovanje koje je stekao na našem Fakultetu biće mu dragoceno, jer je njegova želja da po završeztku igračke karijere  na naki način ostane u sportu:

– Dugujem veliku zahvalnost Fakultetu za sport koji je na osnovu sporazuma sa klubovima u kojima sam igrao omogućio da budem stipendista. Iz tog razloga, imao sam obavezu više da opravdam ukazano poverenje i zato mi je veoma drago da sam studije završio u roku. Zaista mogu da izrazim sve pohvale za model studiranja koji je prilagođen aktivnim sportistima. Ovaj fakultet s pravom nosi naziv Fakultet za sport, jer zaista vodi brigu o potrebama profesionalnih sportista. To što sam imao trenažno takmičarske obaveze i putovanja tokom godine nije me omelo da se uporedo i obrazujem i zato je upis na Fakultet za sport definitivno bio pravi izbor – ističe Rebić koji ne skriva ambiciju da na Fakultet za sport upiše i master studije.

U dosadašnjoj karjeri Rebić je po dva puta osvajao titulu prvaka Srbije i ABA lige, a u svojoj riznici trofeja ima i tri Kupa Radivoja Koraća. Sa mladom reprezentacijom Srbije osvajao je zlato i bronzu na evropskim šampionarima, a bronzano odličje ima i sa juniorskikm nacionalnim timom. O nastavku karijere kaže:

– Ono što sigurno znam je da neću ostati u Mornaru iz Bara. Bio sam zadovoljan sezonom koja je za nama, ali ću sigurno promeniti klub – zaključio je Rebić.