Prezentacija Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na Sajmu sporta i drugog dana izazvala je veliku pažnju. U prilog tome možda najbolje svedoči podatak da je televizijska ekipa RTS-a posetila naš štand.

Doc. dr Uroš Mitrović je u mikrofon novinarke Javnog servisa Bojane Šumonje sa ponosom govorio o Četvrtoj međunarodnoj konferenciji „Sport, zdravlje, životna sredina“ u organizaciji našeg Fakulteta, a koja je bila uvršetna u zvaničan program Sajma sporta. Takođe, uvaženi nastavnik koji predaje na Katedri za sportsko novinarstvo je istakao značaj održavanja ovakve manifestacije za Fakultet kakav je naš, a njegove reči ubrzo su dobile i praktičnu potvrdu.

Naime, poznati srpski teniser, nekadašnji reprezentativac Srbije i osvajač Dejvis kupa, Ilija Bozoljac, upravo je na Sajmu sporta imao prilike da se upozna sa svim studijskim programima koje nudi naš Fakultet. Epilog svega toga je da Bozoljac planira da svoje obrazovanje nastavi na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Naš štand posetio je i košarkaš Mega Bemaxa Nikola Rebić. Kapiten tima koji svoje utakmice u ABA ligi igra u Sremskoj Mitrovici na četvrtoj godini je osnovnih studija na studijskom programu Menadžer u sportu.

– Sa mnogo komplimenata uvek govorim na račun Fakulteta za sport na Novom Beogradu, jer ljudi koje vode ovu visokoobrazovnu ustanovu u potpunosti razumeju potrebe nas aktivnih sportista. Nastavni plan i program prilagodili su našim profesionalnim obavezama i to nam mnogo znači. To je osnovni razlog zbog koga sam sve ispite polagao u roku – rekao nam je Rebić, koga smo potom upitali da prokomentariše igre Mega Bemaxa u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja u kojem ima sjajan učinak od 15,4 poena i 4,8 asistencija po meču:

– Rezultat je mogao da bude i bolji, očekivali smo više pobeda, ali ima još dosta utakmica pred nama i uveren sam da ćemo se popraviti u drugom delu ABA lige. Učiniću sve da maksimalno pomognem ekipi da zabeleži što više pobeda.

Nikola Rebić je sa juniorskom reprezentacijom na evropskim šampionatima 2013. i 2014. osvojio dve bronzane medalje, a 2015. godine je sa mladom reprezentacijom stigao do titule šampiona Evrope. Zanimljivo je da je na tom šampionatu uvršten u idealnu petroku gde mu je društvo pravio Marko Gudurić, sadađnji prvotimac Fenerbahčea, takođe naš student:

– Rado se sećam svega toga. Ta 2015. godina je bila najuspešnija u moojoj dosadašnjoj karijeri. Sa Crvenom zvezdom sam osbvojio triplu krunu, a zlato na Šampionatu Evrope za igrače do 20 godina upotpunilo je tu fantastičnu takmičarsku godinu – konstatovao je Rebić.