Tamo gde je stala u prošloj, Nina Radovanović je nastavila u novoj godini. Najbolja srpska bokserka, koja je diplomirala na Fakultetu za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” na studijskom programu Trener u sportu i koja je trenutno stipendista našeg Fakulteta na master studijama Menadžment u sportu, osvojila je zlatnu medalju na turniru Kup nacija u Somboru u kategoriji do 52 kilograma. Ujedno je dobila pehar namenjen najboljoj takmičarki.

“Iskreno, nisam imala mnogo vremena da se spremim za ovo takmičenje. Prošla sezona je bila naporna, imala sam samo pet, šest dana odmora u decembru i odmah su počele pripreme za nove izazove. Odlučila sam da odem u Sombor i bilo je bolje nego što sam očekivala. Imala sam tri meča. Najteži je bio protiv odlične Mađarice, mislim da je to možda bila i najbolja borba na celom takmičenju. Preostala dva protiv Ruskinje i Velšanke nisu bila na vrhunskom nivou, ali je lepo što sam godinu otvorila zlatnom medaljom ”, kaže Nina Radovanović.

Turniru u Somboru bio je uvod u još dva izuzetno kvalitetna takmičenja, koja Ninu očekuju u februaru.

“Od 8. do 13. februara učestvovaću na turniru u Debrecinu, a možda i najjaču proveru uoči Svetskog prvenstva imaću na Strandžat kup u Sofiji od 19. do 28. februara. U pitanju je jedan od turnira sa najvećom tradicijom, održava se već 72 godine. Znam da će konkurencija biti izuzetna. Međutim, sve su to usputne stanice do planetarnog šampionata u Istanbulu, koji je na programu od 6. do 21. maja”.

Nina ne krije da u najvećem gradu Turske želi da se popne na postolje. Na Olimpijskim igrama u Tokiju stala je na korak od odličja.

“Mislim da je to normalan sled događaja. I dalje je prisutan žal zbog ispadanja u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, shvatila sam da je to jedno veliko iskustvo. Iako je bilo bolno, sve to ulazi u proces sazrevanja i učenja. Verujem da u Istanbulu imam dobre šanse da se borim za prolaz u polufinale, koje garantuje medalju. Naravno biće tu najbolje bokserke sveta i svaki meč će biti veoma težak“.

Pored velikih uspeha u sportu, Nini odlično ide i na polju obrazovanja. Trenutno je na master studijama na našem Fakultetu i to na studijskom programu Menadžment u sportu.

“Za sada sam dala dva ispita. Perfekcionista sam i ne želim nešto da radim samo da bih radila. Ostala su mi još četiri ispita, neću sebi da dajem rokove, samo znam da ću celu priču na najvišem mogućem nivou izgurati do kraja”.

Nina je na našem Fakultetu diplomirala na studijskom programu Trener u sportu i ističe da je za nju dolazak na Fakultet za sport na Novom Beogradu bio najbolji mogući izbor.

“Stalno govorim da je to moja druga kuća. Došla sam na Fakultet za sport sa državnog fakulteta i dobila sam veliku pažnju od srane svih koji su imali maksimalno razumevanje za moje sportske obaveze. Profesori su maksimalno posvećeni studentima, dostupni za savet i komunikaciju. Za mene je bilo veoma važno što sam tokom studiranja naučila mnogo stvari koje sam praktično mogla da primenim u trenažnom procesu. Sve što sam radila na Fakultetu i u teoriji i u praksi za mene je bilo svrsishodno”.

Na Fakultetu za sport počela je predupisna prijava za školsku 2022/2023. godinu. Na pitanje koji bi savet dala budućim brucošima, Nina uz osmeh kaže.

“Ja kao profesionalni sportista sam u svakom trenutku imala razumevanje za moje obaveze. Nije bilo pritiska i bilo kakve tenzije, što mi je davalo potreban mir na treninzima. Komunikacija sa profesorima je bila izvanredna, što mi je pomoglo da većinu stvari vrlo lako naučim i savladam”, istakla je najbolja srpska bokserka i dodala:

“Znam da će svi koji se odluče za Fakultet za sport dobiti najbolje moguće uslove za studiranje i sjajne nastavnike, za koje vidite da im je stalo do vas. Ostalo je na studentima, da na najbolji mogući način iskoriste priliku i školuju se za poziv koji žele”.