Usled specifičnosti studijskih programa i prilagođenosti nastave obavezama aktivnih sportista, studenti Fakulteta za sport beleže odlične rezultate na sportskim borilištima, ali i u stdentskim klupama. Još jedan u nizu dokaza da obrazovanje ne mora da trpi zarad uspešne sportske karijere, i obratno, je i naša profesionalna bokserka Nina Radovanović.

Nina je nedavno osvojila titulu šampiona sveta u verziji IBO, verziji u kojoj su u muškoj konkurenciji šampionske pojaseve osvajali velikani plemenite veštine poput Entoni Džošue i Lenoksa Luisa. Naša studentkinja, koja je apsolvent na studijskom programu Trener u sportu, je u muva kategoriji (do 50,8 kilograma) u EXPO centru u Briselu posle 10 rundi pobedila domaću takmičarku Sanae Jah i tako ostvarila veliki uspeh.

– Veoma sam srećna zbog pobede. Kroz celu brobu protivnica je bila izuzetno nesportski nastrojena i svaku priliku koristila je da me isprovocira da napravim neku grešku kako bih bila diskvalifikona. Na sreću, sudija u ringu je to shvatio i u sedmoj rundi joj je dodelio javnu kaznu. Od početka meča bila sam agresivnija, a kako se bližila poslednja runda sve više sam dominirila tako da ni podrška domaćih navijača mojoj protivnici nije mogla da mi uskrati pobedu – ističe Nina i dodaje:

– Pripreme su bile veoma naporne. Cele godine sam vredno trenirala i nagrada je morala da usledi. Sada idem na kraći odmor do kraja godine i posle ponovo krećem sa još jačim treninzima, jer moj krajnji cilj je medalja na Olimpijskim igrama i WBC šamopionski pojas – samouverena je Nina.

Mnogo puta do sada Nina Radovanović je isticila da su joj studije na našem Fakultetu u značajnoj meri pomogale da na pravi način razume trenažni proces, prepozna određene negativne simptome svog organizma tokom treninga što joj je u značaj meri pomoglo da poboljša efekte rada i spreči povrede.

– Na osnovnim studijama na smeru Trener u sportu ostalo mi još samo da uradim diplomski rad. Ali, tu ne želim da se zaustavim. S obzirom na sjajne uslove koje Fakultet za sport nudi, odlučila sam da nastavim da se obrazujem i usavršavam pa ću upisati i master studije. Kao što želim da se u ringu afirmišem kroz najznačajnija odličja tako želim i da sutra kao trener budem obrazovana na najvišem nivou. Zahvaljujem se Fakultetu za sport koji podržava moj rad i maksimalno izlazi u susret zbog mojih brojnih obaveza – zaključila je Nina kojoj čestitamo na velikom uspehu i želimo još mnogo velikih pobeda u budućnosti.