Beograd, 07. 03. 2017.

U čast slavnog Muhameda Alija i Hozea Sulejmana, osnivača WBC-a, održan je turnir „Zagreb boxing explosion“ u hrvatskoj prestonici 18. februara. Ovo takmičenje je prvi put ove godine održano van granica Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Na ovom turniru, kojim je obeležena i stogodišnjica hrvatsko-muslimanskog prijateljstva, zablistala je naša studentkinja Nina Stojanović. Naime, najbolja srpska bokserka je nakon 8 rundi ostvarila pobedu nad Hrvaticom Nevenkom Mikulić u kategoriji do 51 kg. Trijumfom na ovom turniru, Nina stiče pravo da izazove nosica WBC pojasa s obzirom da je „Boxing explosion“ organizovan pod pokroviteljstvom WBC-a i uz prisustvo njihovih supervizora.

16788481_263925627368517_2665062378655186944_n

– Ova pobeda mi je vrlo važna zato što me je psihički podigla nakon poraza koji sam doživela u novembru od Meksikanke Ibet Zamora u meču za šampionsku titulu u muva kategoriji. Moj glavni cilj u karijeri jeste osvajanje WBC titule i ka tome planiram da idem i ubuduće – rekla je naša studentkinja.

Nina Stojanović je trenutno studentkinja 4. godina na studijskom programu Trener u sportu, a već je počela da se bavi trenerskim poslom. Naime, osnovala je svoj boks klub „Nina boks tim“ koji za sada broji 20 članova sa tendencijom da se širi.

– Trenerski poziv je moja velika ljubav. Radila sam sa velikim brojem inostranih trenera i sjajnih stručnjaka iz Nemačke i Ukrajine i usvojila mnogo znanja od njih koje želim da prenesem na druge ljude. Neki bokseri koji imaju blistave karijere se pokažu kao loši treneri, a meni je cilj da usavršim metodiku i da postanem vrhunski trener. Nadam se da ću u tome uspeti – rekla je Nina.

Našoj studentkinji želimo puno uspeha u nastavku profesionalne sportske, a nakon toga i trenerske karijere.