Olimpijski šampion u rvanju, student druge godine Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na studijskom programu Trener u sportu Davor Štefanek izabran je za novog predsednika Sportskog saveza Srbije. Na izbornoj skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu Štefanek je dobio podršku svih 159 delegata, izabran je jednoglasno i na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara.

Svestan sam odgovornosti, ali i težine posla koji me čeka, jer je Sportski savez Srbije veoma važan i ugledan deo srpskog sporta. Obećavam da ću, onako kako sam na strunjači davao sve od sebe, i na ovoj funkciji uložiti maksimum da bi naša organizacija napredovala. Zahvaljujem se dosadašnjem predsedniku Aleksandru Šoštaru i njegovim saradnicima na svemu što su uradili. Ostavili su dobre, čvrste, temelje da možemo da nastavimo da radimo za dobrobit srpskog sporta – rekao je Štefanek.

Kao jedan od najvažnijih ciljeva u radu Štefanek je istakao razvijanje još bolje saradnje sa granskim, gradskim, regionalnim i opštinskim savezima i organizacija i povećanje broja članova kako bi se učvrstila pozicija Sportskog saveza Srbije kao jednog od najvažnijih činilaca u srpskom sportu.

Stipendisti Fakulteta za sport na Novom Beogradu, Davoru Štefaneku, čestitamu na izboru na ovako odgovornu funkciju u srpskom sportu i želimo mnogo uspeha u radu.