Aktuelna prvakinja sveta u karateu u kategoriji – 61 kg Jovana Preković i naša studentkinja na studijskom programu Trener u sportu osvojila je drugo mesto na Karate 1 Premijer ligi koja se ovog vikenda održala u Šangaju.

Jovana  je u finalnoj borbi izgubila od reprezentativke Kine Yin Xiaoyan koja se trenutno nalazi na prvom mestu Olimpijske kvalifikacione rang liste. Tako se kineskinja revanširala Jovani za poraz u finalu prvenstva sveta 2018. godine u Španiji kada je Jovana bila bolja.

– Ono što je najvažnije jeste da je Jovana ovim nastupom u Šangaju obezbedila dobar broj bodova za napredovanje na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju što je i cilj našeg tima. Pokazalo se i na ovom takmičenju da njih dve ipak rade najbolji karate i da će ovo rivalstvo između Jovane i Yin trajati još dugo – rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković, takođe naša studentkinja na master studijama Trener u sportu.

– Mislim da sam danas mogla više…ali to je sport. Idemo dalje, već za desetak dana idemo u Montreal na Seriju A po nove bodove i odmah nakon toga učestvovaću na Evropskim Olimpijskim igrama u Minsku. Program takmičenja je veoma naporan i  zgusnut i zato je sada samo važno da se dobro odmorim i pripremim za nove nastupe-  nakon finalne borbe izjavila je Jovana Preković kojoj čestitamo na velikom uspehu i želimo još mnogo dobrih rezutata u nastavku sportske karijere.