Kakvi se sve izazovi analitičkog novinarstva pojavljuju pred sportskim novinarima dočaraće u utorak u amfitetatru Fakulteta za sport tačno u podne studentima novinarstva Ivan Cvetković, dugogodišnji novinar i urednik u sportskoj rubrici “Politike”, najstarijeg dnevnog lista u ovom delu Evrope. Fakultet za sport tako nastavlja svoju praksu, koja je već postala tradicija, da o profesiji govore najuglednija imena iz tzv prve lige srpskog žurnalizma.

Mr Ivan Cvetković – već duže od dve decenije je stalni novinar „Politike“. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a magistrirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, gde je radio i kao predavač. Bio je „Politikin“ izveštač sa Olimpijskih igara u Atini 2004 i Londona 2012, kao i mnogih drugih međunarodnih takmičenja. Koautor je nekoliko monografija. Dobitnik je Majske nagrade za novinarstvo Sportskog saveza Srbije.

Za studente novinarstva svih godina prisustvo ovom kolektivnom intervjuu sa uglednim kolegom je obavezno, a studenti sa ostalih smerova su dobrodošli.