Dugogodišnji novinar sportske redakcije Radio televizije Srbije, Nenad Đurović, diplomirao je na studijskom programu Menadžment u sportu. Pred komisijom koju su činili prof. dr Ana Gavrilović, prof. dr Milan MIhajlović i doc. dr Ivana Parčina, Đurović je diplomski rad na temu „Uticaj i značaj specijalizovanih sportskih klinika i stručnjaka sportske medicine u rehabilitaciji sportista“ odbranio najvišom ocenom.

– Veoma sam srećan jer sam, sudeći po komentarima članova komisije, uspeo da na zanimljiv i ubedljiv način prezentujem menadžmentski koncept o sistemu koji nije mnogo poznat i razrađen. Ovaj rad je bio praktično spoj mog nekadašnjeg školovanja, pre dolaska na ovaj fakultet, i mog sadašnjeg posla, zahvaljući kome sam kao član Udruženja sportskih novinara Srbije 2017. godine prisustvovao obuci u Dohi, gde sam između ostalog posetio i poznatu sportsku kliniku ASPETAR. Ova bolnica za lečenje i oporavak sportista mi je bila inspiracija i primer u diplomskom radu – sa ponosom ističe Đurović i dodaje:

– Potrudio sam se da kroz stečeno znanje na Fakultetu za sport prikažem menadžment unutar jedne takve specifične zdravstvene organizacije. Zahvalio bih se svim profesorima Fakulteta za sport na maksimalnoj pomoći. Radim kao novinar na Javnom servisu već sedam godina i omogućeno mi je da istovremeno steknem akademsko obrazovanje u sferi koja me veoma zanima. Posebno bih se zahvalio i profesorki Ani Gavrilović, koja mi je kao mentor diplomskog rada, pomogla  konkretnim savetima i dozvolila da iskažem slobodu na možda nekonvencionalan način izrade diplomskog rada.

Diplomac FZS Nenad Đurović sa članovima komisije: doc. dr Ivanom Parčinom, prof. dr Anom Gavrilović i prof. dr Milanom Mihajlovićem

Sa studija na Fakultetu za sport Nenad Đurović nosi izvanredna iskustva:

– Kada sam upisivao studije, birao sam fakultet koji ću moći da uskladim sa svojim profesionalnim obavezama. Imao sam veliku želju da se dodatno usavršavam i da studiram nešto što bih u svom poslu konkretno mogao da primenim i nešto čime bih dopunio ali i povezao svoje sadašnje zanimanje. Zato sam izabrao studijski program Menadžment u sportu, a ne Sportsko novinarstvo. Posebno želim da istakem da na Fakultetu za sport rade profesori koji zaista umeju da inspirišu i da na veoma jednostavan način vam otvore vrata za interesovanje u nekoj oblasti. Za menadžment se možda može reći da je suvoparna nauka, ali profesori na ovom fakultetu su me svojim inventivnim pristupom i te kako zainteresovali za sve to – zaključio je Đurović.

Mentor Đurovićevog diplomskog rada Ana Gavrilović, bila je puna reči hvale:

– Nenad Đurović je na izuzetan način prezentovao rad na ovu vrlo zanimljivu temu. Svi iz komisije smo saglasni da je odlično povezao zdravstveni i sportski menadžment. Saznali smo mnogo toga novog, jer nam je ponudi zanimljive i lako razumljive informacije. S obzirom na to da je Nenad osoba iz medija, volela bih da nastavi da se kroz svoj posao bavi istraživanjem sportske medicine koja je važna grana ne samo za profesionalce u elitnom sportu, već i za zdravlje populacije – rekla je profesorka Ana Gavrilović.