Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavlja sa praksom dovođenja gostujućih predavača, eminentnih stručnjaka u svojim oblastima. U sredu, 11. decembra u 12 sati u Amfiteatru 1 predavanje na temu „Teorijski i praktični aspekti treninga u vrhunskom streljaštvu“ održaće Jelena Arunović, selektor streljačke reprezentacije Srbije i lični trener trenutno naše najuspešnije strelkinje Zorane Arunović.

– Jasno je da je uloga trenera izuzetno odgovorna, i to se može smatrati konstantom. Vođenje sportiste, odabir saradnika, sinhronizacija rada svih članova tima, edukacija i implementacija novih metoda rada kao i permanenta kontrola efikasnosti su samo deo zaduženja koja se podrazumevaju ukoliko želimo da naš sportista odgovori svim zahtevima koji se tokom trajanja sportske karijere stavljaju pred njega – kaže Jelena Arunović u najavi svog predavanja.

Jelena Arunović 2018. godine proglašena je za najuspešnijeg trenera Streljačkog saveza Srbije, a iste godine dobila je i prestižnu Majsku nagradu u kategoriji trenera. Članica je komisije Olimpijskog komiteta Srbije „Žene i sport“, predsednik trenerske komisije Streljačkog saveza Srbije i nosilac trenerske B licence Svetske streljačke federacije. Kao aktivan strelac imala je zvanje zaslužnog sportiste, a u radu kao trener sa sestrom Zoranom diči se sa čak 30 medalja na velikim takmičenjima.