Beograd, 27. 01. 2017.

Na Fakultetu za sport održano je polaganje završnog ispita iz opšteg stručnog dela programa stručnog osposobljavanja za sticanje zvanja Operativni trener u sportu. Polaganju ispita pristupilo je 75 polaznika koji konkurišu za ovo zvanje u različitim sportovima (košarka, vaterpolo, plivanje, atletika, kuglanje, odbojka, džudo, šah). Svi polaznici koji su uspešno položili opšti deo, nastaviće da pohađaju časove iz užeg stručnog dela koji će se održavati u odgovarajućim savezima, gde će budući treneri imati priliku da se specijalizuju za određeni sport. Predavanja iz užeg stručnog dela počinju u februaru i obuhvataju 160 časova.

operativni-treneri-1

Ovakav odziv i zainteresovanost za program su dobar pokazatelj da je Fakultet za sport prepoznat i priznat kao pouzdan partner u sistemu srpskog sporta. Aktivnosti se nadovezuju jedna na drugu, a broj partnerskih sportskih organizacija se stalno uvećava.

Predanim i odgovornim radom, uz maksimalnu fleksibilnost prema sportskim stručnjacima i njihovim obavezama, uspeli smo da sistem neformalnog stručnog obrazovanja u Republici Srbiji podignemo na viši nivo, o čemu najbolje govore ocene svršenih polaznika kroz evaluaciju koju sprovodimo na kraju svakog programa.