Beograd, 15.04.2015. godine

Organizacija svakog velikog događaja, pa i sportskog, u velikoj meri se oslanja na učinak i rad volontera. Tako je i sa 28. SuisseGas Beogradskim maratonom, najvećim sportskim događajem u Srbiji, koji iz godine u godinu podiže standarde, ne samo u takmičarskom već i u organizacionom smislu. Kako bi svi segmenti organizacije maratona funkcionisali sinhronizovano i onako kako je predviđeno, neophodno je pravovremeno i adekvatno obučiti ljude, posebno ne mali broj volontera.

Saradnja Beogradskog maratona i Fakulteta za sport došla je do izražaja i na tom planu. U sredu se u amfiteatru fakulteta okupilo preko stotinu volontera koji će dati svoj doprinos, sigurni smo, uspešnoj organizaciji predstojeće maratonske trke, koji su tom prilikom upoznati sa svojim zaduženjima i obučeni da ih na najbolji način i obave. Pod nadzorom prof. dr Branka Boškovića, maratonca veterana i prodekana za nastavu na Fakultetu za sport, obuku kolegama su realizovali iskusni volonteri – instruktori: Nikola Kirovski, Mirjana Živković i Petar Matić.

Beogradski maraton i na ovaj način opravdava svoju široku društvenu ulogu, umogućujući mladim ljudima da, svojim dobrovoljnim radom, daju nesebičan doprinos što boljem predstavljanju svog grada i svoje zemlje, da gosti iz Sveta ponesu najlepše uspomene i rado se vrate.