Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ intezivno se uključio u edukaciju najboljih mladih fudbalera Srbije. Na osnovu sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, u Kući fudbala u Staroj Pazovi tokom tri dana održana su veoma zanimljiva i pre svega vrlo korisna predavanja za selekcije igrača rođenih 2005. i 2006. godine.

Uvažene profesorke našeg Fakulteta prof. dr Mirjana Vuksanović, doc. dr Ana Gavrilović i doc. dr Valentina Budinčić održale su edukativne radionice, primenljive u praksi, koje će sigurno imati veliki značaj u daljim karijerama naših mladih fudbalera. Prof. dr Mirjana Vuksanović, istaknuti psiholog, održala je predavanje na temu „Zašto volim da budem fudbaler“. Doc. dr Ana Gavrilović govorila je o „Ishrani mladih sportista u fudbalu“, dok je doc. dr Valentina Budinčić održala predavanje na temu „Engleski u fudbalu“.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije bili su veoma zadovoljni predavanjima, pre svega jer  mladi fudbaleri nisu krili svoje oduševljenje zbog brojnih korisnih saveta koje su dobili iz oblasti psihologije sporta, usvajanja adekvatnih navika u sportskoj ishrani, ali i važnosti poznavanja engeleskog jezika. Shodno tome, edukativne radionice koje će pripremati profesori Fakulteta za sport održavaće se i za druge mlađe reprezentativne selekcije FSS.