Prethodnog vikenda na Fakultetu za sport je održano polaganje opšteg dela ispita u okviru realizacije programa stručnog osposobljavanja za sticanje zvanja Sportski operativni trener. Polaganju ispita su pristupili kandidati iz Joga saveza Srbije, Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, Mačevalačkog saveza Srbije i Saveza Srbije za dizanje tegova. Narednog vikenda ispt će polagati polaznici iz Srpske joga unije, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Specijalne olimpijade i Šahovskog saveza Srbije. U ponedeljak, 15.06.2015. godine, organizovaćemo svečanu dodelu Uverenja o završenom stručnom osposobljavanju za sticanje zvanja Operativni trener u vaterpolu. Zbirno posmatrano, kroz sistem neformalnog obrazovanja za sticanje zvanja za obavljanje određenih stručnih poslova u sportu, kroz edukaciju na Fakultetu za sport, od početka godine prošlo je preko 150 polaznika. 

Sve navedeno je još jedan jasan pokazatelj da je Fakultet za sport prepoznat i priznat kao pouzdan partner u sistemu srpskog sporta. Aktivnosti se nadovezuju jedna na drugu, a broj partnerskih sportskih organizacija se stalno uvećava. Sledeća sa kojom ćemo potpisati Sporazum o saradnji je najuspešnija u istoriji srpskog sporta – Vaterpolo klub Partizan.

Predanim i odgovornim radom, uz maksimalnu fleksibilnost prema sportskim stručnjacima i njihovim obavezama, uspeli smo da sistem neformalnog stručnog obrazovanja u Republici Srbiji podignemo na viši nivo, o čemu najbolje govore ocene svršenih polaznika kroz evaluaciju koju sprovodimo na kraju svakog programa.