Još jedno veliko sportsko ime odlučilo je da svoje akademsko obrazovanje stekne na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Studijski program Trener u sportu, kao naš stipendista u okviru poslovno-tehničke saradnje koju Fakultet za sport ima sa Košarkaškim klubom Crvena zvezda, upisao je proslavljeni košarkaš Ognjen Kuzmić.

As crveno-belih je tokom dosadašnje karijere osvojio šampionski prsten u NBA ligi sa Golden Stejt Voriorsima 2015. godine, dok je do titule prvaka u Evroligi stigao sa Realom iz Madrida 2018. godine. Sa reprezentacijom Srbije okitio se evropskim srebrom 2017. godine.

U dresu Zvezde po tri puta je bio osvajač ABA lige, Prvenstva Srbije i Kupa Radivoja Koraća.

Dolazak na Fakultet za sport vidi kao logičan izbor, s obzirom da i po završetku karijere želi da ostane u košarci.

Privlači me trenerski posao, a kada sam video da na Fakultetu za sport postoji studijski program Trener u sportu, nisam imao nikakvu dilemu. Polako se bližim kraju karijere i želim da ovde steknem znanje i zvanje, koje će mi koristiti u budućnosti. Velika pogodnost je što ću kada diplomiran sticenjem zvanja diplomirani trener dobiti i crvenu trenersku licencu“, istakao je Ognjen Kuzmić.

Preporuku da upiše Fakultet za sport dobio je od sadašnjih i bivših saigrača.

Razgovarao sam sa Nikolom Ivanovićem i Nemanjom Dangubićem, koji su studenti Fakulteta za sport. Dobio sam sjajne preporuke od njih. Najvažnija stvar mi je da mogu da uskladim profesionalne obaveze sa onim na Fakultetu. Znam da ću imati razumevanje profesora, a ja ću sa moje strane učiniti sve da maksimalno ispoštujem ono što se od mene traži. Posebno jer je reč o oblasti, koja me zanima“.

Počela je i nova košarkaška sezona. Crvena zvezda brani titulu u ABA ligi, Prvenstvu Srbije, kao i Kupu Radivoja Koraća, a učesnik je i Evrolige, najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Kada igrate u Zvezdi ambicije su uvek najviše. Promenili smo trenera, došlo je mnogo novih igrača, tako da će sigurno trebati vremena da se naviknemo jedni na druge. Za sada sve to ide u dobrom smeru i očekujem da ćemo imati još jednu uspešnu sezonu“, zaključio je Ognjen Kuzmić.