Najbolji srpski trijatlonac i odličan student, treće godine (studijski program Trener u sportu), Fakulteta za sport, Ognjen Stojanović je proteklog vikenda pobedio (1h 50’ 12’’) na triatlonu „Marko Polo Čelendž“, koji se po peti put održao na hrvatskom ostrvu Korčula, u disciplini olimpijski triatlon. Ognjen je iz punog treninga, jer se prvenstveno sprema za prve Evropske igre, koje će se od 12. do 28.  juna održati u Bakuu glavnom gradu Azerbejdžana, uspeo da osvoji prvo mesto, ispred Mađara Čabe Rendeša (1h 50’ 33’’) i Italijana Jakopa Buturinija (1h 51’ 43’’).

Na putu ka prvom evropskom multisportskom takmičenju za seniore, Ognjena već narednog vikenda očekuju novi izazovi na Evropskom kupu u Antaliji.Po rečima Ognjenovog trenera, profesora na Fakultetu za sport, dr Franje Fratrića, i iz Turske možemo očekivati lepe vesti, uz napomenu da je predstavljanje Srbije u Azerbejdžanu ipak prioritet i da su tom cilju podređeni svi usputni.

Vredan i predan rad, kao i uvek, donese rezultat, pa će tako Ognjen i profesor Fratrić ispuniti zacrtane ciljeve i na najbolji način valorizovati uloženi trud i znanje.