Beograd, 11.06.2016.

Student Fakulteta za sport, Ognjen Stojanović, osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Balkana, održanom u Rumuniji, prešavši cilj za 54 minuta i 51 sekundu. Najbolji srpski triatlonac odomaćio se na tronu Balkana pošto je već osmi put trijumfovao na ovom reginalnom takmičenju.

Iako je loše startovao, naš student je, na biciklu, uspeo da smanji prednost vodećeg Šomburga.

– Bilo je jasno da će mi za pobedu biti potrebno izvrsno trčanje. Od prvog koraka sam znao da ću trčati veoma dobro jer je osećaj bio sjajan i već u prvom krugu, od dva, stigao sam Šomburga, odnosno neutralisao pola minute prednosti. Potom je bilo dosta taktiziranja, nisam hteo odmah da se odvojim, sa dosta promena uklјučujući i sprinteve, ali zbog jakog vetra u prsa u tim momentima teže je bilo odvojiti se. Posle četvrtog pokušaja sam uspeo i do kraja je posao odrađen rutinski. Svakako da sam zadovolјan jer sam odbranio titulu balkanskog prvaka – istakao je Stojanović.

I dok niže sportske uspehe, uporedo ispunjava sve svoje akademske obaveze i kao student četvrte godine Fakulteta za sport, na pragu je dobijanja zvanja diplomirani trener u sportu. Ognjenu želimo uspešan nastavak karijere i još mnogo sportskih uspeha, a jednog dana i sjajne trenerske rezultate.