Tradicionalni izbor za najbolje sportiste godine u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije održan je u Domu Narodne skupštine. Sa ponosom ističemo da je čak osmoro studenata i studentkinja Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ bilo nominovano za nagrade u raznim kategorijama, a čak njih petoro je dobilo priznanja.

Viktor Nemeš, student druge godine našeg Fakulteta na studijskom programu Trener u sportu, koji je ove godine osvojio titulu prvaka sveta u rvanju, dobitnik je posebnog priznanja Olimpijskog komiteta Srbije. Zanimljivo je da mu je nagradu uručio Slobodan Lalović, predstavnik Srbije u Međunarodnom olimpijskom komitetu, koji je ove godine bio učesnik naše naučne konferencije „Menadžment bezbednosti sportskih takmičenja“.

Naši studenti su među laureatima i za najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji u izboru OKS-a. Za najbolju žensku ekipu Srbije proglašena je odbojkaška reprezentacija među kojima su dve naše studentkinje – Jelena Blagojević i Jovana Stevanović. Kao što je poznato, odbojkašice Srbije su u 2017. osvojile titulu prvakinja Evrope i bronzu na Gran Priju, a na superioran način su i izborile plasman na Svetsko prvenstvo.

Za najbolji muški tim izabrani su vaterpolisti Srbije među kojima su takođe dva naša studenta – Viktor Rašović i Sava Ranđelović. Podsećamo, ove godine vaterpolisti su osvojili zlato u Svetskoj ligi i na Univerzijadi, a bronzu na Svetskom prvenstvu.

Među nominovanima za prestižna priznanja bili je još troje studenata Fakulteta za sport – Jovana Preković, Roksanda Atanasov i Aleksandar Kukolj.

Koliki ugled u srpskom sportu ima naš Fakultet dokaz je i podatak da je među zvanicima i gostima ove gala svečanosti bila i dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ prof. dr Ivanka Gajić.

Svim našim studentima koji su dobili nagrade i bili nominovani za prestižna pristanja od srca čestitamo i želimo još mnogo uspeha u budućnosti.