Beograd, 16. 12. 2016.

Vaterpolisti Partizana su po 25. put osvojili nacionalni Kup, a svoj veliki doprinos u ostvarivanju ovog uspeha dali su studenti Fakulteta za sport Radomir Drašović, Đorđe Lazić i Lazar Dobožanov. U finalu završnog turnira u Nišu, crno-beli su pobedili Crvenu zvezdu sa 8:5 (4:0 1:1, 2:2, 1:2) i tako odbranili trofej osvojen u Bečeju pre godinu dana.

Ekipa sa Banjice je od početka kontrolisala meč i brzo stekla veliku prednost koju je znala i da sačuva.

radomir-drasovic

Na 2.30 do kraja prvog poluvremena u listu strelaca upisao se i naš student Radomir Drašović i povećao vođstvo svoje ekipe na 5:0, da bi se na poluvreme otišlo sa rezultatom 5:1.

Partizan je do kraja uspeo da sačuva prednost stečenu u prvoj deonici i mirno privede kraju ovo finale. Dobožanov se odlično pokazao na golu i zabeležio 8 odbrana, a zapaženu ulogu imao je i Đorđe Lazić sa dva postignuta gola.

Drašović, jedan od najefikasnijih igrača crno-belih ove sezone i kapiten juniorske reprezentacije Srbije, podelio je svoje utiske o meču.

–  Nismo se opustili posle prve četvrtine. Jednostavno, igrali smo onako kako smo se dogovorili, nismo iskakali iz sistema. Sve je teklo kako treba. Pehar je došao kao kruna velikog rada i napretka u igri i formi – rekao je mladi bek crno-belih.

Našim studentima čestitamo na osvojenom trofeju i želimo im puno uspeha kako na reprezentativnim, tako i na klupskim takmičenjima.