Potpisivanjem Memoranduma o međusobnoj saradnji između Fakulteta za sport, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, iz Beograda i Saveza za školski sport Srbije ozvaničeno je partnerstvo  koje predviđa sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, praktičnu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnose se na realizaciju zajedničkih inicijativa i projekata u domenu obrazovanja i školskog sporta, kao i na promovisanju sporta kao zdravog načina života među decom i omladinom, dok se posredni efekti saradnje tiču društvene odgovornosti Fakulteta za sport i Saveza za školski sport Srbije, eksternog pozicioniranja obe organizacije u okruženju, kao i promovisanja direktnih vidova saradnje obrazovnih i sportskih institucija.

Konkretne aktivnosti koje će uslediti u narednom periodu su, između ostalih, zajednički rad na edukaciji odgovarajućih stručnih profila u skladu saStrategijom razvoja nacionalnog sporta i Zakonom o sportu Republike Srbije, a za potrebe školskog sporta i zajedničko delovanje na planu unapređenja postojećih takmičenja i pripremanjenovih oblika i vidova sportskih aktivnosti školske dece u Republici Srbiji, naročito u poplavama ugroženim područjima, kako bi se kroz igru, sport i takmičenje pomoglo deci da u što većoj meri savladaju doživlјene traume i u najkraćem roku se vrate normalnom životu i odrastanju, zajednička je poruka predsednika Saveza za školski sport Srbije, gospodina Želјka Tanaskovića i dekana Fakulteta za sport, prof. dr Ivanke Gajić, čijim potpisima je saradnja i ozvaničena.

Svečanost koja je tim povodom upriličena, u amfiteatru Fakulteta za sport na Novom Beogradu, uveličana je uručivanjem priznanja „Velika petica“ Nataši Kovačević, studentu tog fakulteta, koje joj je dodelio novosadski Festival optimizma „Baby Exit“, „za veru, negovanje i očuvanje optimizma, koji prevazilaze čak i sportski duh”. Priznanje joj je uručio Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport, u ime organizatora festivala.

O značaju školskog sporta i važnosti sporta u odrastanju i razvoju dece i omladine, prisutnima je govorio dr Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije.