U svetu sporta u Srbiji verovatno ne postoji trofejniji trener od Jelene Arunović. Studentkinja našeg studijskog programa Trener u sportu od 2008. godine je trener sestri, strelkinji Zorani.

Od tada pa do danas zajedno su osvojile 26 medalja na svetskim i evropskim šampionatima, a od tog broja čak 10 je zlatnih. Poslednji u nizu uspeha sjajni tandem je ostvario na Evropskom prvenstvu u gađanju vazdušnim oružjem u norveškom Hamaru, gde je Zorana bila najuspešnija takmičarka.

Osvojila je zlato u ekipnoj konkurenciji, bila je druga u gađanju vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u tandemu sa Damirom Mikecom u miks konkurenciji stigla do bronze.

Jelena Arunović je naravno bila prezadovoljna epilogom kontinentalnog prvenstva u Norveškoj.

„Moram pre svega da istaknem da je šampionat u Hamaru bio najbolje organizovano takmičenje na kojem sam ikada bila. Sve je bilo perfektno. Što se tiče Zoraninog učešča, počeću analizu od pojedinačne konkurencije. Bilo je to neverovatno finale između nje i Ukrajinke Kostevič. Obe su bile fenomenalne i do zlata je stigla za nijansu bolja. Ne mogu ništa da joj zamerim. U ekipnoj konkurenciji su Brankica Zarić, Jasmina Milovanović i Zorana dominirale, dok su Damir i Zorana na neki način stigli do očekivanog odličja u miksu jer su već godinama u samom evropskom i svetskom vrhu“, istakla je Arunovićeva.

Jelena je naglasila da je izuzetno zadovoljna nivoom Zoranine forme od početka godine.

„Odlično je gađala i na Svetskom kupu u Kairu, gde je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila peto mesto, a u tandemu sa Damirom Mikecom stigla do zlatne medalje. I sada je pokazala zavidan nivo i preciznosti i izdržljivosti. Najvažnije takmičenje u ovoj godini je Svetsko prvenstvo u Kairu u oktobru kada će se deliti i prve kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Potrudićemo se da Zorana tamo bude najspremnija“, istakla je Jelena Arunović.

Njena veza sa Fakultetom za sport počela je pre nekoliko godina, kada je na poziv pokojne dekanke Ivanke Gajić održala dva predavanja.

„Sećam se da je tema prvog bila „Teorijski i praktični aspekti treninga u vrhunskom streljaštvu“, a drugo u okviru projekta Žene i sport „Trener u ulozi psihologa“. Ivanka mi je predložila da upišem Fakultet za sport, i to upravo na studijskom programu Trener u sportu. Prihvatila sam i napravila pravi potez ka daljem usavršavanju. Ostala su mi do kraja dva ispita i diplomski rad i verujem da ću to u skorije vreme završiti“, istakla je Jelena Arunović.

Jedno ime na Fakultetu za sport imalo je poseban uticaj na razvoj Jelenine karijere.

„Ulazak profesora Vladimira Koprivice u moj život je sve promenio. Znam ga od malih nogu jer je radio sa mojim pokojnim ocem na Fakuletu za fizičko vaspitanje. Imao je strpljenje da me usmeri na pravi put, da me posavetuje i u teškim i u trenucima sreće. Bio je svedok svih mojih Scila i Haribda. Od njega nema većeg autoriteta i beskrajno sam srećna što je uz mene“.

Kada okonča osnovne studije, Jelena nema nameru da se zaustavi u svom akademskom obrazovanju.

„Želim da upišem i master studije na studijskom programu Trener u sportu. U tom smeru idu moje ambicije. Imam pro licencu Svetske streljačke federacije, a master studije bi bile još jedan korak ka prihvatanju novih znanja. Permantno usavršavanje je jedini način da budete uspešni“, zaključila je Jelena Arunović.