Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ diči se jedinstvenim studijskim programima u celom regionu, ali i vrhunskim nastavnim kadrom koji predstavljaju eminentni stručnjaci u svojim oblastima. Još jedna potvrda kvaliteta naših nastavnika ovog puta stigla je posredno iz Fudbalskog saveza Srbije. Prof. dr Nemanja Ćopić i doc. dr Adam Petrović imenovani su za kondicione trenere fudbalske reprezentacije Srbije do 16 godina, na čijem čelu je selektor Mirko Bunjevčević.

Prof. dr Nemanja Ćopić, prodekan je za nastavu na našem Fakultetu, angažovan je na predmetima Dijagnostika u sportu i Fizička priprema sportista, dok doc. dr Adam Petrović drži predmete Teorija sportskog treninga i Antropomotorika.

Prof. dr Nemanja Ćopić

Ova dva mlada stručnjaka su objavila veliki broj naučnih radova u časopisima međunarodnog i nacionalnog značaja, a bili su učesnici brojnih projekata i naučnih konferencija. Treba istaći i da je prof. dr Nemanja Ćopić autor knjige „Predkicija visine skoka kod odbojkašica“, dok doc. dr Adam Petrović već ima bogato iskustvo u praksi, radeći kao kondicioni trener u košarkaškim klubovima Partizan i Dinamik.

Mini pripreme naše fudbalske reprezentacije do 16 godina prethodnih nekoliko dana održane su u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a u kontrolnoj utakmici savladana je selekcija Rumunije rezultatom 3:0.

– Naši zadaci sastoje se u radu na održavanju fizičke pripreme, ali i prevenciji od povreda, kao i u upravljanju trenažnog procesa i dijagnostici u funkciji fizičke pripreme – objasnio je prof. dr Nemanja Ćopić.

O utiscima u radu sa našim najboljim fudbalerima do 16 godina doc. dr Adam Petrović je rekao:

Doc. dr Adam Petrović

– Sve što smo planirali uspešno smo realizovali, tako da je cilj ispunjen. Ovo je bilo prvo okupljanje ove selekcije u 2021. godini, pa je naš zadatak bio da proverimo ko je u kakvoj formi i da se održi kontinuitet u radu sa njima. Sve to je u funkciji priprema za kavlifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u oktobru. Novo okupljanje zakazano je za april i tada bi trebalo da odigramo prijateljski meč sa selekcijom Slovenije – konstatovao je doc. dr Adam Petrović.

Fudbalski savez Srbije već nekoliko godina je partner Fakulteta za sport Univrezita „Union – Nikola Tesla“. Na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, naši diplomci sa studijskog programa Trener u sportu, kojima je izabrani sport fudbal, automatski dobijaju C trenersku licencu FSS, dok oni sa završenim master studijama Trener u sportu automatski dobijaju B licencu.

Podsećamo vas da je predupisna prijava, na osnovu koje ostvarujete popust na školarinu u iznosu od 100 evra, u toku i traje do 1. maja. Rezervišite svoje mesto na vreme, popunite onlajn prijavu OVDE, postanite deo pobedničkog tima i ostvarite svoje ambicije. Upišite Fakultet za sport, steknite znanje za medalje.