U subotu je osvojila titulu šampiona sveta u Japanu, u ponedeljak je bila na balkonu Skupštine grada Beograda na svečanom dočeku, a već u sredu na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Zlatna odbojkašica Jovana Stevanović studentkinja je četvrte godine na studijskom programu Trener u sportu, a malo slobodnog vremena pred nastavak klupske sezone iskoristila je da na fakultetu napravi planove za ispunjavanje svih studijskih obaveza koje je očekuju.

– Do kraja nedelje moram da se vratim u Italiju, gde me očekuuju obaveze u mom klubu. Prethodnih nekoliko meseci koje sam provela u reprezentaciji su bili nezaboravni, a sve je krunisano najvećim uspehom naše ženske odbojke, osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu. Utisci se polako sležu i mislim da ćemo tek u danima koji slede biti svesne kakav smo uspeh ostvarile – rekla je Jovana Stevanović i potom dodala:

– Imam sreću što sam studentkinja Fakulteta za sport na Novom Beogradu, jer moje obrazovanje ne trpi zbog moje sportske karijere. Sigurna sam da moje mišljenje dele svi aktivni sportisti koji su studenti ovog fakulteta i kojih ima mnogo. Obaveze koje imamo na fakultetu su prilagođene našem kalendaru klupskih i reprezentativnih takmičenja i to je od ogromnog značaja. Zato dugujemo veliku zahvalnost dekanki Ivanki Gajić, ali i svim profesorima koji imaju razumevanja, pa smo u mogućnosti da osvajamo medalje i ispunjavamo naše studentske obaveze – konstatovala je Jelena Stevanović.

Dekanka Fakulteta za sport Ivanka Gajić je istakla da je ponosna što naši studenti koji su uspešni sportisti posle osvajanja trofeja na velikim takmičenjima ne propuste priliku da dođu na Fakultet.

– Drago nam je što Fakultet za sport doživljaju kao svoju drugu kuću, što žele da svoj uspeh i radost podele sa nama, ali i što u danima slavlja razmišljaju o svojim studentskim obavezama. To najbolje govori o kako odgovornim mladim ljudima se radi i dokazuje zašto su tako uspešni u onom što rade – konstatovala je prof. dr Ivanka Gajić.