Na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ počeo je drugi upisni rok koji će trajati do 1. oktobra. Fakultet za sport na Novom Beogradu poseduje jedinstvene studijske programe osmišljene po ugledu na vodeće evropske fakultete iz oblasti sporta, koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije:

Osnovne akademske studije

– TRENER U SPORTU (zvanje Diplomirani trener u sportu – 240 ESPB)

– MENADŽMENT U SPORTU (zvanje Diplomirani menadžer u sportu – 240 ESPB)

– SPORTSKO NOVINARSTVO (zvanje Diplomirani sportski novinar – 240 ESPB)

Master akademske studije

– TRENER U SPORTU (60 ESPB)

– MENADŽMENT U SPORTU (60 ESPB)

– MENADŽMENT U TURIZMU I REKREACIJI (60 ESPB)

Uslovi za upis

Pravo upisa na osnovne akademske studije (OAS) imaju kandidati koji imaju završeno srednjoškolsko obrazovanje u trajanju od 4 godine, dok mogućstvo upisa na master akademske studije (MAS) imaju kandidati sa završenim odgovarajućim fakultetom i sa ostvarenih 240 ESPB.

Prijemni ispit nije eliminacionog karaktera

Prijemni ispit na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nije eliminacionog karaktera. Test obuhvata 30 pitanja iz oblasti opšte kulture, poznavanja sporta i kognitivnih sposobnosti i zamišljen je tako da omogući uvid u specifične sklonosti i kvalitete kandidata.

Profesori Fakulteta za sport su priredili pripremni materijal za polaganje testa, koji sadrži 200 pitanja, od kojih će se 30 naći na samom prijemnom ispitu. Pripremni materijal možete preuzeti OVDE.

Školarina

Cena godišnje školarine na svim studijskim programima osnovnih akademskih studija iznosi 1.700 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. Školarina na svim studijskim programima master akademskih studija iznosi 2.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. Godišnja školarina pokriva sve troškove studija (prijemni ispit, upisni materijal, prijave ispita, overu semestra, izdavanje potvrda i uverenja, nastavne materijale u elektronskom obliku i osiguranje), a može se platiti u 9 rata.

Kandidati za upis na osnovne akademske studije po nekoliko osnova mogu ostvariti i popust na školarinu.

Fakultet za sport pruža sledeće finansijske olakšice:

– članovi porodice ukoliko se iz iste porodice upisuje najmanje dvoje studenata (-250€);

– kandidati koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole i one koji, po Pravilnicima o kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije, ispunjavaju kriterijume za perspektivne sportiste i vrhunske sportske stručnjake (-200€);

– kandidati koji prilikom upisa uplate ceo predviđeni iznos školarine (-100€);

– kandidati koji su završili srednju školu sa odličnim uspehom (-100€);

– kandidati koji su završili srednju školu sa vrlo dobrim uspehom, za uplatu iznosa školarine u dve rate (-50€).

Sve uplate i popusti računaju se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Broj mesta je ograničen

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u školsku 2021/2022. na svoje studijske programe u prvu godinu studija upisuje ograničen broj studenata:

Na studijski program Trener u sportu može da se upiše 60 studenata, na Menadžment u sportu 60 studenata, a na Sportsko novinarstvo 30 studenata.

Rezerviši svoje mesto na vreme. Ostvari svoje ambicije, stekni znanje za medalje. ONLINE prijava se može popuniti OVDE.