Jedan od vodećih operativaca srpske kuće košarke Bojan Popović diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta Union Nikola Tesla i stekao zvanje diplomiranog menadžera u sportu. Popović je imao vrhunsku košarkašku karijeru, sa reprezentacijom je osvojio srebro na evropskom prvenstvu 2009. godine, zlato na Univerzijadi 2003, a bio je učesnik i Svetskog prvenstva u Japanu 2006.

Tokom 15 godina aktivnog igranja branio je boje FMP-a, moskovskog Dinama, Malage, San Sebastijana, Lijetuvos ritasa, Efes Pilsena, Alikantea, Sevilje, Crvene zvezde i mnogih drugih klubova, a u svojoj riznici trofeja ima osvojen ULEB kup, šampionski prsten ABA lige, dva Kupa Radivoja Koraća… Od 2015. godine Popović je komesar za takmičenja koje vodi Košarkaški savez Srbije i brine o jedinstvenoj muškoj kadetskoj i juniorskoj ligi, kadetskoj ligi za devojčice, Prvoj i Drugoj ženksoj ligi, kao i o Drugoj muškoj ligi. Uz to je i vođa jednog sjajnog projekta pod nazivom Junior NBA koji se organizuje za školarce do 12 godina.

??

– Izabrao sam studijski program Menadžment u sportu, jer to je ono čime se trenutno bavim i što bih želeo da radim u budućnosti. Teorijsko znanje, ali i zvanje koje sam stekao na Fakultetu za sport će mi pomoći da napredujem u svakom smislu. Sjajna je stvar što Fakultet za sport ima prilagođen program za nas koji smo profesionalno angažovani, jer mi je to u velikoj meri bila olakšavajuća okolnost. O Fakultetu za sport sam čuo samo reči hvale, posebno od strane aktivnish sportista. Sve što sam čuo se obistinilo tako da sam napravio pravi izbor – kaže Popović.

Svojevremeno vrsni plejmejker za diplomski rad izabrao je temu „Organizacija Evropskog prvenstva u košarci 2005. godine“, koji je odbranio „desetkom“.

– Prilikom pripreme diplomskog rada konsultovao sam Predraga Bogosavljeva, koji sada radi u FIBA, a svojevremeno je bio direktor preduzeća koje je organizovalo Eurobasket 2005, kao i Boška Adžića, mog kolegu iz KSS, koji je na tom projektu bio zadužen za objekte. Tema mi je bila izuzetno zanimljiva, meni vrlo bliska, tako da slobodno mogu reći da sam uživao pišući diplomski rad.

Popović je posebno istakao izvanrednu saradnju i podršku koju je imao od strane profesora na Fakultetu za sport:

– Uporeda sa obavezama na Fakultetu ja sam i obavljao sve svoje dužnosti u Košarkaškom savezu Srbije. Sve to je bilo moguće i na neki način okakšano, jer je saradnja sa profesorima bila izvanredna. Oni su mi uvek bili dostupni, predusretljivi zbog mojih profesionalnih obaveza, otvoreni u komunikaciji i izlazili su mu u susret kad god je to bilo potrebno. To je zaista veliki kvalitet koji služi na čast Fakultetu za sport – zaključio je Popović.