Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ima preko 80 potpisanih ugovora o saradnji sa granskim sportskim savezima, medijskim kućama i srodnim visokoobrazovnim institucijama, a krug svojih partnera nastavlja i dalje da širi.

Poslednji u nizu protokola potpisan je sa Srpskim čirliding i čirdens savezom, koji je osnovan prošle godine i koji je član Sportskog saveza Srbije, ali i evropske i svetske čirliding unije.

Dogovorena saradnja sprovodiće se u oblasti obrazovno-naučnog rada, permanentnog stručnog osposobljavanja trenera i menadžera, kontrole treniranosti takmičara, organizovanju kampova…

– Podrška koju nam je pružio Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nam je dragocena i veoma smo zahvalni na tome – kaže Dragana Ilić, predednica Srpskog čirliding i čirdens saveza i dodaje:

– Poptisivanje ovog sporazuma za nas je bila strateška odluka od velike važnosti, jer će nam to omogućiti dalji razvoj. Mi smo jedan od najmlađih sportskih saveza u Srbiji, a od 25. do 30. aprila učestvovaćemo na Svetskom prvenstvu koje se održava u Orlandu. Konkurencija će biti žestoka, takmičiće se 15.000 takmičara iz 80 zemalja, a Srbiju će u duo slobodnom stilu predstavljati Helena Ćelap i Una Đuričić. I prošle godine smo učestvovali na Šampionatu sveta, bilo je to veliko iskustvo za nas, a ovog puta se nadamo plasmanu u finale – istakla je Dragana Ilić.

Fakultet za sport dodatno će pomoći Srpskom čirliding i čirdens savezu:

– Donirali smo komlpet sportske opreme za naše takmičarke želeći time da im pružimo dodatni podstrek za učešće na tako velikom takmičenju. Uvereni smo da će naša saradnja biti uspešna, da će dugo trajati i da ćemo sa naše strane doprineti razvoju ove izuzetno atraktivne discipline u Srbiji – konstatovala je prof. dr Ivanka Gajić, dekanka Fakulteta za sport.