Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ kontinuirano sprovodi praktičnu nastavu na svim svojim studijskim programima, a moderan obrazovni pristup i praktična primena i provera teorijskog znanja je nešto po čemu smo prepoznatljivi.

 U sklopu nastave iz komunikologije o televiziji i radiju, koja se izučava na prvoj godini osnovnih studija Sportskog novinarstva, studenti su posetili Radio televiziju Srbije sa ciljem upoznavanja sa sistemima masovnih komunikacija odnosno medijskim javnim servisom, najvećim medijskim sistemom u Srbiji.

Praktična nastava sa komentatorom Predragom Strajnićem

Brucoši sa studijskog programa Sportsko novinarstvo na delu su, u studiju 11, mogli da vide realizaciju Sportskog dnevnika koji se emitovao uživo, a potom su obišli i komentatorski studio. Njihov domaćin tom prilikom bio je dugogodišnji sportski novinar i komentator RTS-a, Predrag Strajnić, koji im je tom prilikom dao dragocene savete:

– Čitajte što više, jer to će vam mnogo pomoći da budete što elokventniji. Od izuzetnog značaja za rad na televiziji je veliki fond reči koji ćete najbolje razvijati upravo čitanjem. Ali, pre svega morate biti dobro informisani, jer to je osnov svega – poručio je Strajnić.

Praktična nastaba u Radio Beogradu

Naši studenti obišli su i sportsku redakciju Radio Beograda, a u radijskoj fonoteci bili su u prilicu da slušaju snimak prenosa fudbalskih utakmice iz 1957. i 1959. godine koju su komentarisali majstori svog zanata, Radivoje Raća Marković i Mladen Delić. Takođe, u dokumentaciji Radio Beograda prelistali su neke od novina koje su štampane pre 55 godina, što je dodatno upotpunilo izuzetno koristan deo praktične nastave.