Predrag Bajić, asistent na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na studijskom programu Sportsko novinarstvo, autor je knjige „Biti četvrti: Šampioni bez olimpijske medalje“ koja je proglašena za izdavački poduhvat godine u pisanom novinarstvu u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije.

Bajić je ovu knjigu uradio u saradnji sa 24 studenta našeg fakulteta, koji su dali nemerljiv doprinos u stvaranju priča koje su ugledale svetlo dana zahvaljujući izdavačkoj delatnosti Fakulteta za sport.

U ime studenata koji su učestvovali u realizaciji projekta na nagradi se zahvalio apsolvent Aleksa Janković.

Želeo bih u ime studenata Fakulteta za sport da vam zahvalim na ovom velikom priznanju. Idejni tvorac i najzaslužniji što je knjiga ugledala svetlost dana je naš profesor Predrag Bajić. Čitav projekat je nastao kao deo praktične nastave na predmetu „Razvijanje istraživačkih veština u novinarstvu“. Nadam se da će ova nagrada biti podstrek i generacijama koje dolaze za slične poduhvate“, rekao je Janković.

Predrag Bajić nije krio zadovoljstvo i ponos zbog vrednog priznanja.

Najveću zahvalnost dugujem studentima, koji su učestvovali u realizaciji knjige. Projekat je trajao tri godine i uprkos svim odlaganjima uspeli smo da ga završimo. Na kraju je sve ispalo kako smo želeli“ rekao je Bajić i dodao „Veoma je bitno što oni nisu samo naši studenti, već među njima ima onih koji su uveliko i članovi redakcija, pa nisu samo budućnost, nego već i sadašnjost sportskog novinarstva, Na nama je da im pomognemo, koliko možemo, da ta budućnost sportskog novinarstva bude bolja“.

U stvaranju knjige, Bajić i studenti su najveću podršku imali od čelnih ljudi Fakulteta.

U moje i u ime studenata zahvaljujem se Fakultetu za sport, predsedniku Saveta Bojanu Sekuliću i pokojnoj dekanki Ivanki Gajić, koja je od početka stala iza ovog projekta. Tu su i svi akteri knjige, koji su sa nama podelili svoje priče. Takođe zahvaljujem se i uredniku knjige prof. dr Radivoju Petroviću, recenzentima prof. dr Zoranu Jevtoviću, prof. dr Vladimiru Koprivici i prof. dr Zoranu Arackom, kao i našim porodicama i prijateljima, koji su nas trpeli u procesu stvaranja“, istakao je između ostalog Bajić.

Pored nagrade za izdavački poduhvat godine, Fakultet za sport je dobio još dva velika priznanja. Naš student David Radanović, novinar Arene sport i apsolvent na FZS, proglašen je za najboljeg mladog novinara. Nasledio je na tom mestu Dejana Karovića, koji je prošle godine poneo laskavu titulu.

Karović je i ove godine među laureatima. Zajedno sa kolegom sa Arene sport, Milanom Cakovićem, dobio je nagradu za ekskluzivni TV prilog za intervjue sa NBA zvezdama. Prošle godine, Dejan Karović je diplomirao na studijskom programu Sportsko novinarstvo.