Sportska gimnazija u Beogradu organizovala je svojevrstan sajam obrazovanja na kome su učenici ove srednje škole bili u prilici da se upozanju sa studijskim programima brojnih fakulteta. Učešće u ovoj promotivnoj aktivnosti uzeo je i Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Naša prezentacija modela studiranja i studijskih programa izazvala je veliko interesovanje učenika što svakako ne čudi s obzirom da su u pitanju aktivni sportisti koji i po završetku sportske karijere žele da ostanu u sportu. Zanimalo ih je koje sve pogodnosti naš Fakultet nudi upravo profesionalnim sportistima, odnosno na koji način se organizuje nastava i polaganje ispita tako da njihov trenažno-takmičarski program ni na koji način ne trpi.

Prilika da na Fakultetu za sport na Novom Beogradu studiraju sa šampionima i budu kolege sa mnogim uspešnim sportistima podjednako im se dopala isto kao i razlozi zbog kojih su poznati sportisti poput košarkaša Novice Veličkovića, Marka Gudurića, Nikole Rebića, odbojkašica Jelene Blagojević i Jovane Stevanović, rukometašice Andree Lekić, rvača Davora Štefaneka, Vikotra Nemeša, kajakaša Marka Novakovića, plivača Velimira Stjepanovića i Miroslave Najdanovski, vaterpolista Save Ranđelovića, Nikole Rađena, Radomira Drašovića, karatiskinje Jovane Preković i mnogih drugi izabrali baš naš Fakultet.

Posebno je zanimljivo istaći da su vrlo sadržajnim diskusijama prisustvovali ne samo maturanti već i učenici nižih razreda ove srednje škole.