Za studijske programe osnovnih akademskih studija Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i ove godine vlada veliko interesovanje. Zato sve zainteresovane kandidate podsećamo da se predupisan prijava, koja nudi značajne pogodnosti, završava 15. aprila.

S obzirom da je broj mesta ograničen, popunjavanjem predupisne prijave svi zainteresovani dobijaju prednost prilikom upisa u odnosu na kandidate koji budu imali isti broj bodova, a nisu popunili predupisnu prijavu. Takođe, kao i prethodnih godina, predupisna prijava obezbeđuje i popust od 100 evra na godišnju školarinu i to isključivo za upis u JUNSKOM upsinom roku.

Na osnovnim akademskim studijama Fakultet za sport upisuje ograničen broj studenata na tri studijska programa koja traju četiri godine i koja su zasnovana na Bolonjskoj deklaraciji:

TRENER U SPORTU (60 studenata)

MENADŽMENT U SPORTU (60 studenata)

SPORTSKO NOVINARSTVO (30 studenata)

Posebno naglašavamo da je program studiranja prilagođen svima koji se aktivno bave sportom i usklađen je sa trenažnim i takmičarskim obavezama, zbog čega su naš Fakultet izabrali mnogi uspešni i poznati sportisti, a sve pojedinosti oko upisa i odgovore na najčešća pitanja možete pronaći OVDE.

O kvalitetu rada u protekloj deceniji postojanja Fakulteta za sport svedoči i nova sedmogodišnja reakreditaciju ustanove i studijskih programa koja je dobijena krajem prošle godine. Na osnovu Zakona o visokom obrazovanju i Odluke Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, Nacionalno telo za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju izdalo je uverenja o akreditaciji ustanove i svih studijskih programa osnovnih akademskih studija.

Da Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ funkcioniše i posluje po najvišim mogućim standardima i ispunjava sve propisane kriterijume u oblasti visokog obrazovanja, nedavno je utvrdila i Prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, odnosno Odeljenje za inspekcijske poslove u ustanovama visokog obrazovanja i učeničkog i studentskog nadzora.

Predmet inspekcijskog nadzora bile su 33 oblasti, a Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobio je maksimalna 33 boda, a na čast i ponos svih zaposlenih na našem Fakultetu služi i podatak da je Prosvetna inspekcija utvrdila da je procenat implementacije svih propisa – 100 odsto.

Takođe, Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ uspešno je prošao resertifikacionu proveru po zahtevima standarda ISO 9001:2015 i dobio je sertifikat, koji je izdat od strane međunarodnog sertifikacionog tela IQnet, kao i vodećeg nacionalnog sertifikacionog tela za sisteme menadžmenta YUQS, zvanično akreditovanog od strane Akreditacionog tela Srbije.

Ipak, o uspesnošti i kvalitetu obrazovanja, kao i sticanju primenjivih znanja koja se stiču na Fakultetu za sport najbolje svedoči izuzetan nastavni kadar, eminentni stručnjaci dokazani u praksi, ali i iskustva brojnih studenata koji su sticanjem zvanja na našem Fakultetu započeli uspešne karijere u raznim sportskim organizacijama, klubovima i medijskim kućama.

Postani deo pobedničkog tima. Popuni predupisnu prijavu i upiši Fakultet za sport.