U utorak, 18. 04. 2017. godine Upravni odbor Džudo saveza Srbije jednoglasno je doneo odluku da na mesto sportskog direktora postavi doc. dr Dragana Atanasova profesora i prodekana za nauku na  Fakultetu za sport.

– Ovo je veliko priznanje i čast, ali i velika odgvonost jer imam veoma odgovoran, težak i veliki zadatak, a to je reorganizacija čitavog sistema rada Džudo saveza Srbije. Ove promene su neophodne da bi naši džudisti nastavili da postižu vrhunske rezultate. Potebne su nove ideje i povezivanje nauke, novih trendova u sportu  i praktičnog, realnog života. Sa druge strane veliki je izazov i za Fakultet za sport jer će naša institucija, na osnovu sporazuma o saradnji koji imamo sa Džudo savezom Srbije, staviti sve svoje kapacitete u svrhu unapređenja sistema džudo sporta. Tako da će naše znanje i rad, na veoma praktičan način, biti primenjeno kroz buduće aktivnosti Džudo saveza Srbije. Ovo će biti i prilika za naše studente da učestvuju u jednom procesu i kao deo praktične nastave, zapravo studenti sa naših smerova Trener u sportu, Sportsko novinarstvo i Menadžment u sportu, će imati priliku da, u svom segmentu, doprinesu razvoju i unapređenju džudo sporta u Srbiji, naravno, uz mentorstvo svojih profesora, a pod mojom koordinacijom. Izradićemo novi Program razvoja džudo sporta, doneti nove ideje vezane za marketing i medijsko predstavlјanje i nove programe rada naših reprezentativnih selekcija – rekao je novoizabrani sportski direktor Saveza .

Doc. dr Atanasov je u Džudo savezu Srbije, kao diplomirani profesor fizičke kulture angažovan najpre kao VD generalnog sekretar Saveza, a nakon toga izabran od strane Skupštine Džudo saveza Srbije. Kao generalni sekretar saveza unapredio rad saveza, uveo kompjutersko vođenje takmičarskih lista, ustanovio Pravilnik o prelasku takmičara, Pravilnika o registraciji takmičara, Pravilnika o takmičenjima i Disciplinski pravilnik. Za vreme mandata organizovao dva prvenstva Balkana u Beogradu i Boru. Sada će kao sporstki direktor ove organizacije imati priliku da dodatno unapredi i doprinese razvoju ovog sporta u Srbiji.

Našem profesoru čestitamo na imenovanju i želimo mu puno uspeha u obavljanju nove funkcije.