Još jedno veliko priznanje posthumno je dodeljeno prof. dr Ivanki Gajić, idejnom tvorcu i prvoj dekanki Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Profesorka Gajić posthumno je odlikovana Majskom nagradom za životno delo koju dodeljuje Sportski savez Srbije, što je još jedna potvrda ugleda, poštovanja, ali i značaja koji je imala u srpskom sportu, a pre svega u doprinosu razvoja nauke u sportu i sistema obrazovanja generacija srpskih sportista.

Svečanost povodom dodela najznačajnijih društveno-sportskih priznanja u našoj zemlji upriličena je u Domu Narodne skupštine u prisustvu brojnih sportskih funkcionera i istaknutih sportskih radnika na čelu sa minitstrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i predsednikom Olimpijskog komiteta srbije Božidarom Maljkovićem.

Majsku nagradu za životno delo u ime pokojne profesorke Gajić, iz ruku predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, primio je Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport.

Zbog pandemije virusa COVID-19, Majske nagrade nisu dodeljivane prošle godine, pa je uz prof. dr Ivanku Gajić u kategoriji za životno delo, priznaje dobio i legendarni košarkaš Crvene zvezde, nekadašnji reprezentativac i bivši generelani sekretar FK Crvena zvezda Vladimir Cvetković.

Koliki značaj Majska nagrada ima u sportskom svetu Srbije, najbolje svedoče reči Vladimira Cvetkovića:

– Neadvno sam napunio 80 godina. Kada se setim koliko je to treninga, kilometara trčanja, tona tegova, neprospavanih noći… I kada znate da ste nešto dali državi, sjajno je kada vam država to vrati. Uz priznanje OKS, ovo je priznanje ne moje karijere, nego mog života – rekao je Cvetković.

Mođu laureatima su još: Uroš Kovačević, odbojkaš i Bobana Veličković (posthumno), strelkinja (olimpjski sportisti); Milovan Vesnić, automobilista i Teodora Manić (neolimpijski sportisti); Dejan Jokić, strelac i Danijela Jovanović, tekvondiskinja (sportisti sa invaliditetom); Sportski savez Subotice i Sportski savez Pančeva (teritorijalne sportske organizacije); FK Crvena zvezda i Karate savez Vojvodine (sportske organizacije); Marina Maljković i Svetislav Pešić (sportski stručnjaci); Nenad Lalović i Simo Salapura (sportski funkcioneri); Predrag Milinlković i Rada Nikolić (sportski novinari).

Osim Majske nagrade za životno delo Sportskog saveza Srbije, prof. dr Ivanka Gajić posthumno je nagrađena i priznanjem Olimpijsko srce „General Svetomir Đukić“ koje je namenjeno onima koji su ceo svoj život posvetili sportu i u svom društveno-sportskom radu ostavili trajne rezultate.

Takođe, profesorka Gajić nosilac je i „Oktobarske nagrade grada Beograda“ za razvoj sporta i školskog obrazovanja.