Na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ permanentno radimo na podizanju kvaliteta nastave i jačanju nastavnog kadra. Upravo u tom cilju angažovali smo  jednog od najeminentnijih i najpriznatijih profesora iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja – prof. dr Vladimira Koprivicu, koji će od ove školske godine biti redovni profesor na našem fakultetu.

Pune 44 godine profesor Koprivica bio je zaposlen na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu (DIF), gde je tri godine obavljao i funkciju dekana. Više od 35 godina radi kao specijalista za fizičku pripremu sa svim uzrastima, od pionirskog do seniorskog, a duže od tri decenije je i predavač na mnogim prestižnim međunarodnim, nacionalnim i lokalnim seminarima za trenere, različitih sportskih grana, i nastavnike fizičkog vaspitanja. Učestvovao je u realizaciji više projekata, autor je knjiga, udžbenika, monografija, a objavio je i značajan broj vrednih naučnih radova.

Dubok trag ostavio je u našoj košarci radeći sa svim selekcijama Partizana i Crvene zvezde, u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i našim reprezentativnim selekcijama, osvojivši preko 20 trofeja.

Prof. dr Vladimir Koprivica na našem Fakultetu predavaće dva predmeta – Teoriju sporta i Teoriju sportskog treninga.

Uvaženom profesoru želimo dobrodošlicu, a studentima čestitamo jer su dobili priliku da uče od jednog vrhunskog naučnika, stručnjaka, pedagoga i, pre svega, čoveka.