Prof. dr Vladimir Koprivica, rukovodilac sportsko-dijagnostičkog centra na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, nastavlja neumorno da deli svoje znanje.

Ugledni nastavnik bio je predavač na seminaru „Trenerskim dani Borivoje Cenić“, koji je održan u Sportskom centru Master u Zemunu i kojem je prisustvovao veliki broj sadašnjih i budućih košarkaških trenera. Seminar je organizovalo Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Tema o kojoj je Vladimir Koprivica govorio je „Igre u košarkaškom treningu –kreativni pristup“. Njegovo predavanje je izazvalo veliku pažnju, a profesor Koprivica je posle odgovarao na velikog broj pitanja učesnika seminara.

Prof. dr Koprivica iza sebe ima veliko iskustvo u praksi, jer je radio kao trener zadužen za fizičku pripremu sa velikim brojem ekipa i reprezentacija, a najdublji trag je ostavio u Košarkaškim klubovima Partizan i Crvena zvezda.

Pored Vladimira Koprivice predavanje su održali i Svetislav Pešić, selektor seniorske reprezentacije Srbije na temu „Fundamenti time odbrane u mlađim kategorijama“, kao i Nenad Stefanović, selektor juniorske reprezentacije Srbije na temu „Napad protiv različitih pik en rol odbrana u mlađim kategorijama“.