Beograd, 11. 12. 2016.

Jovan Šurbatović, profesor našeg fakulteta, izabran je za generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije odlukom Odbora za hitna pitanja. Njegov prethodnik, Nebojša Ivković, krajem godine odlazi u penziju, a Šurbatović je izrazio zahvalnost na doprinosu koji je dao tokom višegodišnjeg rada u ovoj sportskoj organizaciji.

– Imenovanje na mesto generalnog sekretara nacionalnog saveza doživljavam kao veliku čast i priznanje za dosadašnji rad u fudbalu, ali u isto vreme i kao veliku obavezu. Svestan sam ogromne odgovornosti i svih izazova koji su pred našom organizacijom u budućem vremenu. Fudbalski savez Srbije ima ambiciju da postavi najviše standarde u svim aspektima svog delovanja. Pred nama su veliki poslovi koje smo započeli, a koje je predsednik Slaviša Kokeza jasno definisao u svom predizbornom programu. Zahvaljujem se Nebojši Ivkoviću na svemu što je do sada uradio za srpski fudbal, kao i na podršci koju mi je pružao od trenutka kad sam došao u FS Srbije – rekao je Šurbatović.

Jovan Šurbatović, dosadašnji zamenik generalnog sekretara FSS, rođen je 29. marta 1968. godine. Diplomirani je ekonomista. Magistrirao je 2007. godine na Univerzitetu za mir UN na temu „Kategorizacija sportova“, a doktorsku disertaciju pod nazivom „Upravljanje sportskim objektima“ odbranio je na Univerzitetu u Novom Sadu 2012. godine.

Pre dolaska na mesto zamenika generalnog sekretara FSS više od pet godina obavljao je funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Beograda, a bio je i potpredsednik Privremenog organa rukovođenja u FS Beograda. Dugogodišnji je član Skupštine FK Crvena zvezda i direktor FK Radnički iz Obrenovca u vreme njegovih najvećih uspeha. Na Fakultetu za sport od ove godine predaje na predmetu Menadžment u sportu.

Profesoru Šurbatoviću čestitamo na imenovanju i želimo mu puno uspeha u obavljanju nove funkcije.