Redovni profesor našeg Fakulteta prof. dr Vladmiri Koprivica, sve je traženiji za rad sa profesionalnim sportistima. Naime, istaknuti stručnjak je posle učešća u radu stručnog štaba odbojkaške reprezentacije Srbije, sada angažovan i kao kondicioni trener košarkaša Partizana.

Crno-beli su počeli sa pripremama za novu sezonu, a ovo je povratak profesora Koprivice u redove crno-belih sa kojima je u eri trenera Duška Vujoševića beležio vrhunske rezultate.

Angažovanje našeg profesora u KK Partizan i ne čudi ako se u obzir uzme činjenica koliko sadašnji strateg crno-belih Andrea Trinkijeri ceni rad prof. dr Koprivice. To je i nedvosmisleno potvrdio nedavno prilikom gostovanja na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, gde je održao veoma zanimljivo predavanje našim studentima. Tom prilikom, biranim rečima govorio je o njemu istakavši da je u današnjoj košarci izuzetno važna uloga kondicionog trenera, ističući profesora Кoprivicu kao čoveka koji „možda i najbolje razume kako su se i koliko promenile okolnosti u košarci”

– Profesor Кoprivica je u TOP 10 na svetu u svom poslu. Rekao bih i sa sigurnošću i među pet ili tri, ali bi to možda ljudi prokomentarisali kao preterano. Ali, ja to zaista mislim iz srca – rekao je tada Trinkijeri.