Milan Mihajlović, redovni profesor Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, dobio je još jedno veliko prizanje. Na Kongresu Evropske federacije u dizanju tegova (EWF) u Moskvi izabran je za generalnog sekretara ove organizacije.

Ukazana mi je ogromna čast. Ujedno, ova pozicija nosi i veliku odgovornost. Posebno sam ponosan na činjenicu da je davne 1981. godine na istu funkciju izabran moj otac – istakao je prof. dr Mihajlović.

Na Kongresu je 45 država imalo svoje delegacije. Za mesto generalnog sekretara konkurisalo je sedam kandidata.

Nije bilo jednostavno. Drago mi je što sam u takvoj konkurenciji dobio poverenje najvećeg broja delegata – prenosi utiske iz glavnog grada Rusije prof. dr Mihajlović, koji na našem Fakultetu drži predmete Istorija sporta i olimpizam, Krizni menadžment i Teorija i praksa menadžmenta u savremenom sportu.

Prof. dr Milan Mihajović u sredini

Pre nešto više od mesec dana, profesor Mihajlović, inače već 15 godina predsednik Saveza za dizanje tegova Srbije, izabran je da kao službeno lice učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul – 8. avgust). Naknadno će biti određeno, koji će konkretno zadatak imati.

Drugi put će biti deo najveće smotre svetskog sporta. Na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine profesor Mihajlović je obavljao funkciju kontrolora takmičenja u dizanju tegova.