Profesori koji predaju na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ izuzetno su uvažavani u naučnim krugovima pa su vrlo često učesnici raznih naučnih skupova gde prezentuju svoje radove. Takođe, kao vrhunski stručnjaci u svojim oblastima prepoznati su i od strane medija pa su neretko sagovornici novinara eminentnih medijskih kuća na najrazličitije teme.

Prof. dr Mirjana Vuksanović koja na Fakultetu za sport na Novom Beogradu predaje psihologiju sporta na osnovnim i master studijama bila je gost Radio televizije Srbije u emisiji „Tako stoje stvari“. Profesorka Vuksanović  je kao ekspert iz oblasti psihologije govorila na temu predrasuda i stereotipa. Kao učesnik Fokus grupe u društvu Bogdane Opačić iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka naša uvažena profesorka objasnila je šta su predrasude i stereotipi, kako nastaju i kako se protiv njih najefikasnije boriti.

Neposredan kontakt sa osobama ili grupama prema kojima imamo presrasude je jedan od najboljih načina za prevazilaženje tih predrasuda. Drugi način je uz pomoć medija, odnosno informisanje, jer što više informacija imamo o nekoj pojavi bolje je shvatamo – dala je praktičan savet prof. dr Mirjana Vuksanović.

Takođe, i prodekan za nastavu Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ doc. dr Dragan Atanasov, koji obavlja i funkciju direktora Džudo saveza Srbije, bio je gost komentator u Sportskom žurnalu gde je govorio o najaktuelnijim dešavanjima u svetu sporta protekle sedmice.

Prodekan za nastavu Fakulteta za sport Dragan Atanasov komentator u Sportskom žurnalu

Osim 156. fudbalskog večitog derbija, učešća rukometašica Srbije na Svetskom prvenstvu, povratka Miloša Teodosića na teren posle dužeg odustva zbog povrede, doc. dr Dragan Atanasov posebno se osvrnuo i na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji u sportskim okvirima, odnosno donošenja jedinstvene odluke o tome kako bi trebalo da se naši sportisti ponašaju u slučajevima kada za protivnike imaju takmičare iz takozvane države Kosovo. Treba istaći da je na ovom skupu prisutan bio i Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, a predstavnik u dijalogu bila je dekanka prof. dr Ivanka Gajić.