Nastavnički „trojac“ Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u sastavu profesorka dr Mirjana Vuksanović, profesor dr Radivoje Petrović i asistent ma Predrag Bajić, kao najbrojnija ekipa sa jedne visokoškolske ustanove, učestvovala je od 25. do 27. oktobra na redovnoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji, ovog puta sa temom „Kultura i identiteti“, na Mećavniku i u Andrićgradu. Skup su organizovali Sociološko društvo Republike Srpske, Srpsko sociološko društvo i Institut za političke studije iz Beograda, uz prisustvo 50-tak učesnika iz Srbije, Srpske, Rusije, Hrvatske, Bugarske i Poljske.

Zastupljeni u radu konferencije sa dva naučna rada „Kulturni identitet profesionalnih sportista“ Mirjane Vuksanović i „Nacionalni identitet i mediji u Srbiji“ Radivoja Petrovića i Predraga Bajića, koji su  izazvali posebnu pažnju prisutnih kolega, naši nastavnici su istovremeno vrlo aktivno učestvovali u diskusijama i polemikama koje su pratile ovaj, po mnogima, tradicionalno jedan od najbolje organizovanih naučnih susreta kod nas iz oblasti društvenih nauka.

Još jednom se pokazala izuzetno vrednom orijentacija menadžmenta Fakulteta za sport da svoje profesore i saradnike šalje na stručne i naučne skupove ove vrste, kao jedan od najboljih načina da se naš Fakultet na pravi način predstavi javnosti i akademskoj zajednici sa svim svojim vrednostima u onome što radi u visokom obrazovanju i nauci.