Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ bio je domaćin drugog međunarodnog sastanka projekta PROGRESS koji je sufinansiran kroz Erasmus+ program. Ovom prilikom ugostili smo partnere iz organizacija Asociatia Umanista Romana, ECOS, EPSI, Sushal hub sdruzhenie, Adel Slovakia i P.A.C. Olympiada. Naši gosti iz Belgije, Bugarske, Grčke, Italije, Rumunije i Slovačke boravili su u Beogradu 23. i 24. marta, a nakon neformalnih aktivnosti, atmosfera je brzo postala radna.

Tokom dva dana razgovarali smo o izazovima na koje smo naišli, kako smo ih prevazišli i o rezultatima istraživanja koje smo u svim zemljama sprovodili. Dosadašnje sprovedene aktivnosti uključivale su izradu nacionalnih izveštaja kojima je prethodilo slanje upitnika, obrada podataka i intervjuisanje roditelja, učitelja, trenera i svih onih koji su mogli da doprinesu daljem razvoju našeg projekta. Definisali smo i naredne aktivnosti i predstoji nam nekoliko intenzivnih radnih meseci na stvaranju edukativnog sadržaja za vežbanje porodica na otvorenom. Očekuje nas priprema edukativnih igara, izrada video sadržaja, pronalazak ambasadora iz sfere sporta i zdravog života, kao i niz promotivnih aktivnosti.

Partnere smo ispratili u vedrom duhu, a naredni susret nam predstoji početkom novembra u Sofiji, kada ćemo analizirati sve do tada postignutu i utvrditi naredne korake, najviše se fokusirajući na lansiranje mobilne aplikacije.

Kako nam dolaze lepši dani, pozivamo sve da što više vremena provode sa svojim bližnjima u prirodi vežbajući, a dokumentovanje tih aktivnosti u formi fotografija ili snimaka mogu postaviti na društvene mreže uz oznaku #PROGRESSProject#SPORT