Promocija knjiga „Kiril Lazarov – uvek na pobedu“ o jednom od najboljih rukometaša sveta u 21. veku biće održana u petak 26. avgusta u 12 časova u prostorijama Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na Novom Beogradu.

Koautor autobigrafije o velikom rukometnom asu je Žika Bogdanović, jedna od najboljih poznavalaca rukometnih prilika u region i urednik jednog od tri najstarija rukometna portala na Starom kontinentu „Balkan – handball.com“.

Ovo je sjajna prilika da u Srbiji promovišemo jednu zanimljivu sportsku priču. Knjiga o Kirilu Lazarovu je u oktobru prošle godine izašla u Makedoniji, dok se u Srbiji na tržištu pojavila u martu ove godine. Zbog sportskih obaveza koje je Kiril imao, nismo nikako mogli da nađemo pravi trenutak da promovišemo knjigu. U junu je završio igračku karijeru i sada je došao u Beograd na turnir kao trener Alkaloida, pa ćemo to da iskoristimo da na Fakultetu za sport razgovaramo ne samo o knjizi, nego i njegovoj sjajnoj karijeri“, istakao je Žika Bogdanović.

Koliko je Lazarov bio veliki igrač najbolje govore reči dvojice vrhunskih rukometnih stručnjaka Lina Červara i Talanta Dušenbajeva. Červar je rekao:

On je ime i prezime, čovek odluke. Kire Lazarov. Čovek sa izraženim pobedničkim stavom o životu i sportu. U isto vreme igrač ubilačkog instinkta i gospodin fer-plej. Fenomen…“

Dušanbajev nekada vrhunski igrač, a sada sjajan trener o makedonskom rukometašu kaže:

Sve znaju da je on najveći sportista koga Makedonija ima. Kire je legenda u našem rukometnom svetu, ne samo zbog onoga što je pokazivao na terenu, već i zbog toga kakva je osoba“.

Promocija knjige o Kirilu Lazarovu predstavlja nastavak sjajne saradnje između Fakulteta za sport i sajta Balkan – handall.com.

Sve je počelo pre pet godina kada smo obeležavali 10 godina sajta i od tada do danas naša saradnja je sve bolja i bolja. Ove godine u martu smo povodom 15 godina sajta održali dvodnevnu konferenciju „Handall talks“ i to je bilo sjajno ispraćeno. Na Fakultetu za sport se osećamo kao kod kuće, a moram da kažem da Bojan Sekulić, predsednik Saveta, ima razumevanje za sve naše želje i uvek dobijemo više od onog što tražimo. Imamo još mnogo prostora za zajednički rad u budućnosti“, kaže Žika Bogdanović.