Legendarni novinar sportske redakcije Radio Beograda 1, Milan Bigović diplomirao je na Fakultetu za sport na studijskom programu Sportsko novinarstvo. Iako iza sebe ima veoma bogatu i uspešnu karijeru radio reportera, komentatora i urednika,  i završenu Košarkašku akademiju „Borislav Stanković“, Bigović je odlučio da svoje obrazovanje i stručno usavršavanje zaokruži upravo na Fakultetu za sport.

– Na košarkaškoj akademiji „Borislav Stanković“ imao sam zadovoljstvo da sarađujem sa prof. dr Ivankom Gajić. Po završetku Akademije, ali i njenog daljeg angažovanja u oblasti obrazovanja i visokog školstva logična ideja je bila da tu našu saradnju nastavimo. Javila mi se želja da se dalje usavršavam i Fakultet za sport na čelu sa dekenkom Gajić je za mene bio logičan izbor za nastavak mog obrazovanja. Cilj mi je bio jasan, a to je da se kroz nova znanja pripremim i za novo vreme koje sve to zahteva – počinje priču Bigović i ističe:

– Mislim da je za svakoga ko poseti Fakultet za sport na Novom Beogradu posebno inspirativno kada vidi fotografije mnogobrojnih uspešnih sportista, trofejnih trenera, sadašnjih i bivših studenata i gostujućih predavača ovog Fakulteta. Ti osvajači mnogobrojnih medalja sa najvećih sportskih takmičenja vas sa osmehom gledaju sa svih strana, vi vidite njihova nasmejana lica u uramljenim fotografijama i jednostavno osetite potrebu da i vi budete deo jednog takvog društva – slikovito, u svom stilu kaže Bigović.

Zanimljivo je istaći da je Milan Bigović „zanat pekao“ o doajena sportskog novinarstva Marka Markovića i Jordana Ivanovića, sa kojima je imao čast da radi direktne prenose. Na početku karijere radio je i na Televiziji Beograd, uredjujući TV SPORT i radeći u Jutarnjem programu. Ipak, ostao je veran svom Radio Beogradu gde je ostvario i najzapaženije prenose, a za neke od tih prenosa dobio je i prestižno priznanje Udruženja sportskih novinara – Zlatni mikrofon „Radivoje Raća Marković“.

 Izveštavao je sa Olimpijskih igara u Atini, Londonu i Rio De Žaneiru, zatim sa svetskih fudbalskih šampionata u Nemačkoj i Rusiji. Pratio i prenosio utakmice vaterpolo reprezetnacije sa svetskih i evropskih prvenstava. Neposredno po diplomiranju Bigović je otputovao na novi profesionalni zadatak – Svetsko prvenstvo u vaterpolu koje se ovih dana odigrava u Južnoj Koreji.

– Bez obzira na iskustvo i praćenje velikih događaja, novinarima kao i sportistima svako novo takmičenje je novi izazov. Ovaj šampionat je specifičan, pre svega zbog činjenice što se održava u nama dalekoj zemlji, sa drugačijom kulturom i pogledom na život. Biće to za mene, kao i za vaterpoliste, najbolja moguća priprema za ono što nas čeka iduće godine u blizini Južne Koreje, na Olimpijskim igrama u Japanu – zaključio je Bigović.