Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ funkcioniše i posluje po najvišim mogućim standardima i ispunjava sve propisane kriterijume u oblasti visokog obrazovanja. To je nedavno utvrdila Prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, odnosno Odeljenje za inspekcijske poslove u ustanovama visokog obrazovanja i učeničkog i studentskog nadzora.

Redovan Inspekcijski nadzor pokrenut je na osnovu godišnjeg plana i po službenoj dužnosti, a predmet nadzora bila je provera činjeničnog stanja i kontrola odgovarajuće dokumentacije. Vršen je uvid u poslovne knjige, opšta i pojedinačna akata, kao i kontrola dosijea nastavnika, saradnika i studenta čime je utvrđeno da ne postoje nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju i postupanju Fakulteta za sport.

Predmet inspekcijskog nadzora bile su 33 oblasti, a Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobio je maksimalna 33 boda, a na čast i ponos svih zaposlenih na našem Fakultetu služi i podatak da je Prosvetna inspekcija utvrdila da je procenat implementacije svih propisa – 100 odsto.

Nastavni kadar kao i menadžment Fakulteta za sport nastojaće da i u budućnosti ispunjava sve propisane kriterijume, ali i postavlja nove standarde u visokoškolskom obrazovanju, a sve u cilju dobrobiti sadašnjih i budućih studenata.