Fakultet za sport Univerziteta Union Nikola Tesla potpisao je sporazum o saradnji i održavanju nastavne prakse sa Medijskim javnim servisom Radio-televizijom Srbije.

Na inicijativu našeg fakulteta, a sa ciljem da studenti završne godine Sportskog novinarstva obaveznu praktičnu nastavu realizuju u Radio Beogradu i Televiziji Srbije, uspostavljena je ova, u obrazovnom i razvojnom smislu, veoma značajna saradnja. Tako će ubuduće studenti Sportskog novinarstva na predmetima radio novinarstvo, u VII semestru, i TV novinarstvo, u poslednjem semestru osnovnih studija, imati priliku da uče od najboljih novinara i urednika javnog medijskog servisa Srbije, da se upoznaju sa produkcijom radio i TV formata, radom u redakciji i zahtevima koje složen multimedijski sistem, kao što je RTS, postavlja pred mlade savremene novinare.

Očekujemo da studenti ovu priliku maksimalno iskoriste, jer je RTS najveća medijska kuća na Balkanu, lider u proizvodnji sportskih televizijskih sadržaja, posebno u produkciji direktnih prenosa sportskih događaja. Pored toga, posebnu pažnju poklanja promovisanju sporta, kao i načina i stila života, sportskih dostignuća i rezultata ističući pozitivne primere i vrednosti, što nam je zajedničko, kao društveno odgovornim istitucijama.