Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ permanentno se trudi da svojim studentima omogući da usvajaju različita znanja i veštine koji su u vezi sa nastavim jedinicima i koje mogu da donesu mnogo toga pozitivnog u budućim karijerima.

Shodno tome, u  četvrtak, 5. marta od 15:30 časova u učionici A1, poznati glumac Ivan Tomić će studentima Fakulteta za sport držati radionicu javnog nastupa i dikcije.

– U savremenom svetu stalnog i intenzivnog komuniciranja, predstavljanja ideja i poslovnih rezultata od nas, ne samo da se očekuje da prezentujemo efektno, lako i artikulisano, već i da naša prezentacija ostavi jak utisak i izdvoji se iz mase prosečnih. Ukoliko u tome uspemo mnoga vrata nam se otvaraju. Pridobijamo ljude, motivišemo zaposlene i ostavljamo jak utisak na poslovne saradnike. Ipak, veliki broj ljudi ima problem sa javnim nastupom. Zato smo osmislili radionice javnog nastupa – počinje priču Ivan Tomić.

Radionica je namenjena, studentima koji žele da jasno, autentično i efektno prenesu svoju poruku gradeći sa publikom i klijentima odnos zasnovan na poverenju i kompetentosti.

– Trening je pretežno praktičan i interaktivan. Odvija se u sigurnom okruženju i u pozitivnoj atmosferi. Zbog boljeg usvajanja materijala i vežbi, podeljen je na četiri radionice. Na svakoj od ove četiri radionice usvajaju se različite stvari – kaže Tomić i dodaje:

– Na radionici se bavimo prisustvom na sceni i osvajanjem scene i prostora, tremom i nelagodom prilikom prezentovanja, neverbalnom komunikacijom, glasom i dikcijom,  strukturom govora, dinamikom nastupa i ograničavajućim uverenjima, publikom i kako da svoj govor ”krojimo” u skladu sa njom, artikulišemo svoj lični stil prezentovanja osvešćivanjem svojih snaga i slabosti kao govornika.

Po rečima Ivana Tomića na ovoj radionici će se naučiti:

  1. Kako iskoristiti tremu
  2. Kako pravilno koristiti glas u javnom nastupu
  3. Kako se kretati i ponašati na sceni
  4. Kako strukturisati svoj govor
  5. Kako ”dobaciti” do publike, tj. kako projektovati svoju poruku
  6. Šta nas sprečava da imamo sjajan javni nastup

Pozivamo studente našeg Fakulteta da u četvrtak, 5. marta od 15.30 budu u Amfiteatru 1 i uzmu učešće u ovoj izuzetno zanimljovoj i korisnoj radionici.