Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ima još jednog studenta koji vlada Starim kontinentom. Radmila Zagorac je evropska juniorska šampionka u dizanju tegova. Na takmičenju u finskom Rovanijemiju, student druge godine na studijskom program Trener u sportu, trijumfovala je u kategoriji do 45 kilograma, pošto je u biatlonu podigla 145 kilograma.

Posle discipline trzaj, u konkurenciji šest takmičarki, Radmila je vodila sa podignutih 65 kilograma, a pratile su je najveće rivalke, Turkinja Asuman Ajhan (63 kg) i Ruskinja Alina Guzikova (62 kg).

U izbačaju je viđena prava drama, pošto je Radmila posle uspešnog pokušaja na 76 kilograma, „kiksnula“ na 79 kg, pa je imala još samo jednu priliku za popravni.

Hrabrom taktičkom odlukom da propusti težinu i prijavi narednu (80 kg), pritisak je prebačen na Turkinju Ajhan, koja je iz drugog pokušaja izbacila 80 kg, ali je nakon toga i odmorna Zagorac svojim najboljim pokušajem praktično došla do zlata.

Imala je velika turska nada šansu da pobedi, ali nije uspela da podigne 83 kilograma, pa je morala da se zadovolji srebrom. Bronza je pripala Ruskinji, koja je takođe izbacila 80 kilograma.

Sa suzama u očima Zagorčeva je odlušala himnu Srbije „Bože pravde“, koja se prvi put čula na Evropskim prvenstvima u dizanju tegova.

Radmila je nastavila niz neverovatnih sportskih rezultata koje beleže studenti Fakulteta za sport tokom ove godine. Čestitamo Radmili veliki uspeh i očekujemo da uskoro zablista i u seniorskoj konkurenciji.

FOTO: Savez Srbije za dizanje tegova