Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Univerzijadi u Kineskom Tajpehu. Nemerljiv doprinos u još jednom fantastičnom uspehu srpskog vaterpola dali su i studenti našeg fakulteta Radomir Drašović, Lazar Dobožanov i Viktor Rašović koji je u junu diplomirao na studijskom programu novinar u sportu.

Do zlatnog odličja univerzitetska selekcija Srbije stigla je na superioran način, bez poraza, savladavši Južnu Afriku (13:1), Mađarsku (8:4), Kanadu (28:2), Kineski Tajpeh (32:1), zatim ponovo Mađarsku (9:7) u četvrtfinalu, Francusku (10:3) i u finalu Rusiju 15:4.

Radomir Drašović, koji je na drugoj godini studijskog programa Menadžment u sportu, bio je najbolji strelac naše selekcije sa 17 golova:

– Presrećan sam i medaljom i načinom na koji smo došli do nje. Znali smo kako igraju Rusi, dobro smo se spremili za taj finalni meč i odradili smo posao na najlepši način.  Ova ekipa je pokazala da ima veliki potencijal – rekao je uzbuđeno posle trijumfa u velikom finalu Drašović.

Studentima našeg fakulteta Rašoviću, Drašoviću i Dobožanovu kao i celokupnoj univerzitetskoj reprezentaciji Srbije čestitamo na velikom uspehu. Bravo šampioni!