Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u saradnji sa Državnim Univerzitetom „G.R. Deržavin“ iz Tambova, u utorak i četvrtak održaće dva veoma zanimljiva onlajn predavanja. Nakon posete delegacije Tambovskog Univerziteta Fakultetu za sport u maju 2019. godine, i serije od sedam predavanja koje je naš nastavnik doc. dr Adam Petrović održao tamošnjim studentima pet meseci kasnije, ovo će biti treća zajednička akcija koja će biti realizovana na osnovu sporazuma koji je potpisan u martu 2018. godine.

Predavanja za studente prve i druge godine Fakulteta fizičke kulture i sporta, Tambovskog državnog univerziteta iz Rusije biće održana u utorak, 22. decembra, sa početkom u 12 sati preko ZOOM platforme. Predavanja će biti u blok formatu, na teme iz oblasti Teorije sportskog treninga:

1) Periodizacija sportskog treninga;

2) Zakonomernosti (specifični principi) u sistemu pripreme sportista;

3) Mikrostruktura i mezostruktura procesa pripreme sportista;

Predavač će biti doc. dr Adam Petrović, a ova predavanja će moći da prate i svi naši zainteresovani studeneti preko OVOG LINKA.

Predavanje za studente Fakulteta za sport iz Teorije i metodike sportskog treninga biće održano u četvrtak 24. decembra sa početkom u 9 časova. Predavač će biti rukovodilac katedre teorije i metodike fizičke kulture, doc. dr Olga Sergejevna Tjerjentjeva, a predavanje će biti na temu: „Кonceptualni pristup konstruisanja programa opšte fizičke pripreme u olimpijskim granama sporta“ i takođe će biti u blok formatu iz tri dela.

Ova predavanja možete pratiti preko OVOG LINKA.